Dabas parks «Piejūra» kļūs pievilcīgāks tūristiem un atpūtniekiem (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sintija Zandersone/LETA

Dabas parka «Piejūra» teritorijā, Daugavgrīvā, Mangaļsalā un Vecāķos, būvēs videi draudzīgāku tūrisma un atpūtas infrastruktūru, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta pārstāve Solvita Brence.

Viņa skaidroja, ka dabas parks «Piejūra» ir viena no «Natura 2000» vietām, tādēļ parakstīts līgums par antropogēno slodzi mazinošas infrastruktūras izbūvi tajā.

Antropogēna slodzes, jeb cilvēku rīcības izraisītās ietekmes mazināšana, tiek veikta ar mērķi nodrošināt bioloģiskās dabas daudzveidības saglabāšanu nākamajām paaudzēm, vienlaicīgi veidojot kvalitatīvu tūrisma un dabas izziņas infrastruktūru. Tajā ietilpst takas, automašīnu stāvvietas, tualetes, labiekārtojuma elementi, atpūtas vietas, āra trenažieri un citas lietas.

Parakstītais līgums paredz videi draudzīgākas infrastruktūras izveidošanu dabas parka «Piejūra» teritorijā Daugavgrīvā, Mangaļsalā un Vecāķos.

Tāpat parakstītais līgums ietver projekta «Life CoHaBit» realizāciju. Tā mērķis ir saglabāt Eiropas Savienības nozīmes piekrastes biotopus un sugas, pielietojot videi draudzīgas un Latvijas kontekstā inovatīvas metodes.

Projekts paredz ierobežot invazīvo svešzemju sugu izplatību dabas parka «Piejūra» piekrastes teritorijās un mazināt to ietekmi uz piekrastes biotopiem. Tā laikā vairākkārt tiks veikti piekrastes zālāju, kā arī lagūnu atjaunošanas un saglabāšanas pasākumi.

Lai atjaunotu pelēkajām kāpām raksturīgo biotopu, tiks mazināts meža un kāpu aizaugums parka teritorijā. Tiks izvietoti pīti nostiprinājumi un zaru klājumi, kā arī izbūvētas automašīnas stāvvietas, tualetes, velosipēdu novietne, izvietotas robežzīmes, koka barjeras un informācijas stendi.

Brence norādīja ka abi projekti vērsti uz vides saglabāšanu un ilgtspējīgu dabas vērtību saglabāšanu, neizslēdzot dažādas atpūtas iespējas piekrastē - gan aktīvas, gan izzinošas.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu