«Oligarhu lietas» parlamentārās izmeklēšanas nodrošināšanai piešķir ap 8000 eiro (61)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Saeimas Prezidijs  nolēma «Oligarhu lietas» parlamentārās izmeklēšanas komisijas darba nodrošināšanai piešķirt 8140 eiro, aģentūru LETA informēja parlamenta Preses dienestā.

Komisijas darbības līgumdarbu finansēšanai šogad piešķirti 7890 eiro jeb 1578 eiro mēnesī un saimnieciskajiem un reprezentācijas izdevumiem 250 eiro jeb 50 eiro mēnesī.

Kā ziņots, «Oligarhu lietas» parlamentārās izmeklēšanas komisijai nepieciešams konsultants un tehniskais sekretārs, ar šādu iesniegumu Prezidijā bija vērsusies komisijas priekšsēdētāja Inguna Sudraba (NSL).

Konsultanta pienākumi būs nodrošināt saraksti ar institūcijām, analizēt un strukturēt saņemto informāciju, sniegt komisijas sēdēs ziņojumus par iesūtīto informāciju un saraksti, sagatavot un iesniegt komisijai atbilžu projektu uz personu iesniegumiem un sagatavot komisijai nepieciešamo informācijas apjomu un analīzes.

Tehniskā sekretāra pienākumi būs strādāt ar adresēto korespondenci, nodrošināt un koordinēt dokumentu plūsmu, protokolēt komisijas sēžu gaitu, noformēt protokolu, apkopot, pavairot un izsūtīt saņemto informāciju un materiālus un kārtot komisijas darba organizatoriskos un saimnieciskos jautājumus.

Saeima 21.jūlijā izveidoja parlamentārās izmeklēšanas komisiju par valsts nozagšanas pazīmēm un pirmstiesas izmeklēšanas kvalitāti tā dēvētajā oligarhu lietā. Izmeklēšanas komisija izveidota, lai izvērtētu krimināllietā esošo informāciju par iespējamu valsts nozagšanu un faktorus, kas noveduši pie šīs krimināllietas izbeigšanas pirmstiesas izmeklēšanas stadijā.

Komentāri (61)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu