Slavenais pianists Vestards Šimkus iemācījies lasīt jau trīs gadu vecumā (21)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Paula Čurkste/LETA

Izrādās, ka talantīgais latviešu pianists Vestards Šimkus bērnībā lasīt iemācījies visai ātri – tā kā viņam ļoti patikušas pasakas, lasītprasme tika apgūta jau trīs gadu vecumā.

«Man ļoti tuvas bija dažādu tautu pasakas, kuras lasīju līdz pat 13 gadu vecumam. Lasīju visas iespējamās pasakas, kuras varēja atrast mājās un vietējā bibliotēkā. It sevišķi mani fascinēja latviešu tautas pasakas, kurās atspoguļots vīriešu kārtas varonis. Tādu gan nav daudz, viens no retajiem latviešu pasaku varoņiem, ar kuru es varēju sevi identificēt, bija Kurbads ķēves dēls, kas mani īpaši uzrunāja.

Man patika rāpties kokos, kur sēdēju un vairākas stundas lasīju grāmatas. Īpaša grāmata ir «Makss un Morics», un nevis nedarbu dēļ, bet gan tādēļ, ka tā bija pirmā, kuru izlasīju, kad biju trīs gadus vecs. Interesanti, ka šo grāmatu es spēju nocitēt vārds vārdā. Labās atmiņas dēl vecāki nolēma mani sūtīt mūzikas skolā, jo šādas dotības lieliski noderēja, lai no galvas iemācītos notis. Mamma ļoti ātri iemācīja man lasīt tāpēc, ka loti gribēju, lai kāds man lasa priekšā pasakas. Mana karstākā vēlēšanās bija pēc iespējas ātrāk iemācīties lasīt. Tas arī izdevās,» žurnālam «Vakara Ziņas» atklāja Šimkus.

Tāpat viņš izdevumam pastāstīja, ka cenšas vasaras brīvdienas pavadīt kā bērnībā – viņš joprojām dzīvo tajā pašā mājā, kurā uzauga, un dodas izbraucienos ar velosipēdu un peldas ezerā tāpat kā bērnu dienās.

Komentāri (21)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu