Apsver iespēju atklāt jaunu kravu un pasažieru prāmju līniju starp Dāniju un Latviju (21)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Dānijas vēstnieka Latvijā Hana Braska (Hans Brask) un Rīgas brīvostas pārvaldnieka Anša Zeltiņa tikšanās laikā apspriesta iespēja atklāt jaunu kravu un pasažieru prāmju līniju starp Dāniju un Rīgu, aģentūrai LETA pavēstīja Rīgas brīvostas pārstāve Vita Gerharde.

Viņa informēja, ka Dānijas vēstnieks trešdien, 9. augustā, bija ieradies vizītē Rīgas brīvostas pārvaldē. Vizītes galvenais mērķis bija iepazīšanās ar Rīgas brīvostas jauno pārvaldnieku.

Tikšanās laikā Dānijas vēstnieks tika iepazīstināts ar Rīga ostas attīstības rādītājiem, jaunajiem projektiem un investīciju iespējām. Tostarp Zeltiņš apliecināja, ka Dānija jau pašreiz ir nozīmīgs Rīgas ostas sadarbības partneris, bet situācijā, kad jauni kravu tirgi un jauni investīciju projekti Rīgas ostai ir vitāli nozīmīgi, Rīgas brīvostas pārvalde ir ieinteresēta vēl ciešākā sadarbībā ar Dānijas ostām, loģistikas nozares komersantiem un institūcijām.

Savukārt vēstnieks atzīmējis Rīgas ostas pakalpojumu kvalitāti. Tāpat arī vēstnieks informēja, ka drīzumā ir sagaidāma liela Dānijas uzņēmēju vizīte Latvijā, kuras viens no galvenajiem mērķiem ir stiprināt Dānijas-Latvijas sadarbību un atrast jaunas iespējas tieši transporta, loģistikas un kravu pārvadājumu jomā.

Gerharde informēja, ka vizītes laikā tika apspriestas arī iespējas jaunas kravu un pasažieru prāmju (ro-pax) līnijas atklāšanai no Rīgas ostas. Tostarp Zeltiņš atzīmējis, ka Rīgas brīvostas pārvalde atbalstīs ikvienu iniciatīvu, kas veicinās kravu diversifikāciju un jaunu kravu piesaisti Rīgas ostai.

Pēc Rīgas brīvostas pārvaldē sniegtās informācijas, pēdējos trijos gados jūras kravu plūsma starp Rīgu un ostām Dānijā bijusi vidēji 1,5 miljoni tonnu gadā jeb apmēram 4% no ostas kopējā kravu apgrozījuma. Kravu plūsmā starp Rīgas ostu un Dānijas ostām lielāko daļu jeb apmēram 90% veido nosūtītās kravas - 2016. gadā no Rīgas ar kravu uz ostām Dānijā devās 188 kuģi, savukārt no ostām Dānijā Rīgā ieradās 48 kuģi. Nosūtāmo kravu lielāko apmēru veido ogles, dažādas kokmateriālu kravas, naftas produkti, kā arī lauksaimniecības produkti, savukārt saņemto kravu plūsmā lielāko daļu veido metālu grupas kravas.

Rīgas ostā strādā dāņu konteinerlīnija «Maersk Line». Pēdējos gados pēc apkalpoto konteinerkravu daudzuma tā ir trešā lielākā līnija Rīgas ostā. 2017. gadā salīdzinājumā ar iepriekšējiem gadiem būtiski pieaudzis «Maersk» līnijas kuģu ienācienu skaits ostā - 2017. gada septiņos mēnešos ostā ienākuši 60 «Maersk Line»/«Sego Line» kuģi.

Komentāri (21)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu