Joprojām nav informācijas par teroraktos Spānijā cietušiem Latvijas valstspiederīgajiem (29)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Pagaidām nav informācijas, ka kāds Latvijas valstspiederīgais būtu cietis vai gājis bojā teroraktos, kas satricinājuši Spāniju, aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretārs Gints Jegermanis.

Viņš norādīja, ka Latvijas vēstniecība Spānijā atrodas pastāvīga kontaktā ar atbildīgajām iestādēm Barselonā, taču nav saņemta nekāda informācija, kas norādītu, ka starp cietušajiem atrastos kāds Latvijas valstspiederīgais.

Kā ziņots, ceturtdien Barselonā uz tūristu iecienītās Ramblas ielas cilvēku pūlī ietriecies mikroautobuss, kā rezultātā nogalināti 13 cilvēki un vismaz 100 ievainoti.

Bet teroraktā netālu no Barselonas, piejūras kūrortā Kambrilsā, «domājamu teroristu» automašīna ietriekusies cilvēku pūlī, ievainojot septiņus cilvēkus. Šajā uzbrukumā no gūtajiem ievainojumiem šodien mirusi sieviete.

Divos teroraktos, ko ceturtdienas pēcpusdienā un agrā piektdienas rītā Katalonijā pastrādāja islāma ekstrēmisti, kopā cietuši vismaz 34 valstu pilsoņi, piektdien paziņoja Spānijas Civilās aizsardzības aģentūra.

Kopā teroraktos nogalināti 14 cilvēki, bet vairāk nekā 100 ir ievainoti.

Par saistību ar Spānijā notikušajiem teroraktiem piektdien aizturēts ceturtais aizdomās turamais, piektdien paziņoja policija.

Komentāri (29)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu