«Islāma valsts» uzņemas atbildību par Spānijā notikušo teroraktu; kā arī par Krievijā sarīkoto uzbrukumu (87)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Džihādistu grupējums «Islāma valsts» uzņēmies atbildību arī par Spānijas pilsētā Kambrilsā sarīkoto teroraktu, sestdien paziņoja tā propagandas atzars «Amaq».

«Kalifāta kareivju uzbrukumi Spānijā (..)noveda pie vairāk nekā 120 cilvēku nāves un ievainošanas,» savā «Telegram» kontā ziņoja «Amaq».

Džihādistu propagandas atzars arī piebilda, ka Kambrilsā kaujinieki ar automašīnu sabrauca vairākus cilvēkus.

Grupējums jau bija uzņēmies atbildību par teroraktu Barselonā.

Abos teroraktos kopā tika nogalināti 14 cilvēki, bet 126 tika ievainoti.

Kā jau ziņots, 13 cilvēki gāja bojā, kad ceturtdien terorista vadīts autofurgons ietriecās pūlī tūristu pārpildītā ielā Barselonā.

Piektdien no gūtajiem ievainojumiem nomira sieviete, kura cieta, kad teroristi automašīnā ietriecās pūlī jūras krasta promenādē Kambrilsas kūrortā, kas atrodas aptuveni 100 kilometrus uz dienvidiem no Barselonas.

«Islāma valsts» kontrolē plašas teritorijas Irākā un Sīrijā. Pēdējā laikā grupējums tomēr ir cietis militāras sakāves.

Džihādisti ir aicinājuši rīkot uzbrukumus valstīm, kuras piedalās ASV vadītajā starptautiskajā koalīcijā, kas cīnās pret «Islāma valsti».

Tāpat džihādistu grupējums «Islāma valsts» uzņēmies atbildību par Krievijas pilsētā Surgutā sestdien ar nazi sarīkoto uzbrukumu, kurā tika ievainoti septiņi cilvēki, lai arī izmeklētāji terorismu neuzskata par ticamāko versiju.

Cilvēkus Surgutā sadūra »«Islāma valsts» kareivis», vēstīja grupējuma propagandas atzars «Amaq».

Savukārt varasiestādes notikušo izmeklē kā slepkavības mēģinājumu, nevis terorismu.

Uzbrucēja identitāte ir noskaidrota, un šobrīd tiek pārbaudīta informācija, ka viņš varētu būt psihiski slims, aģentūrai «Interfax» pavēstīja Hantu-Mansu autonomā apvidus Iekšlietu ministrijas preses dienests.

Tādēļ terorisms netiek uzskatīts par galveno izmeklēšanas versiju, norādīja preses dienests.

Uzbrucējs esot kāds 1994. gadā dzimis vietējais iedzīvotājs, informēja Krievijas Izmeklēšanas komiteja.

Tikmēr Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs ir apšaubījis varasiestāžu pieņēmumus par notikušo.

«Cilvēks skrien ar nazi un cenšas nogalināt pēc iespējas vairāk cilvēku. Kas tas ir, ja ne terorakts?» tviterī rakstīja Navaļnijs.

Tikmēr laikraksts «Komsomoļskaja Pravda» un citi mediji uzbrucēju identificējuši kā 19 gadus veco Arturu Gadžijevu, kura tēvs, kurš ir no Dagestānas, varasiestādēm esot zināms par dalību radikālās reliģiskās organizācijās.

Komentāri (87)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu