Policija: Barselonas terorists ir «bīstams un var būt bruņots» (17)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Barselonā teroraktu ceturtdien sarīkojušais marokānis Juness Abojākubs, kuru likumsargiem joprojām nav izdevies notvert, ir «bīstams un var būt bruņots», pirmdien brīdināja Katalonijas policija.

Vairākos tvītos kataloņu, spāņu, angļu un franču valodā policija izplatījusi Abojākuba fotoattēlus. Viens no tiem ir jau agrāk izplātītais dokumentu foto, kā arī attēli, kuros Abojākubs redzams strīpainā polo kreklā.

Abojākubs ir aptuveni vienu metru un 80 centimetrus garš, viņam ir tumša sejas krāsa, īsi mati, turklāt viņam «var būt bārda», paziņojumā tviterī norādīja policija.

Policija apstiprināja, ka Abojākubs tiek meklēts arī saistībā ar kāda vīrieša noduršanu, kura automašīnu terorists izmantojis bēgšanai.

Policija vēl svētdien atzina, ka nezina, vai 22 gadus vecais Abojākubs joprojām ir Spānijā.

«Mēs nezinām, kur viņš ir,» svētdien sacīja reģionālās policijas priekšnieks Žoseps Ļuiss Trapero.

Ceturtdien Katalonijā notika divi terorakti - viens reģiona galvaspilsētā Barselonā, bet otrs Kambrilsā. Tajos nogalināti 15 cilvēki, bet 126 tika ievainoti.

13 cilvēki gāja bojā, kad ceturtdien terorista vadīts autofurgons ietriecās pūlī tūristu pārpildītā ielā Barselonā.

Piektdien no gūtajiem ievainojumiem nomira sieviete, kura cieta, kad teroristi automašīnā ietriecās pūlī jūras krasta promenādē Kambrilsas kūrortā, kas atrodas aptuveni 100 kilometrus uz dienvidiem no Barselonas.

Pirmdien policija paziņoja, ka atrasts nogalināts vīrietis, kura automašīnu nolaupījis Abojākubs.

Atbildību par Barselonā un Kambrilsā sarīkotajiem teroraktiem uzņēmies džihādistu grupējums «Islāma valsts».

Komentāri (17)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu