Donbasa separātisti piekrīt jaunam pamieram (261)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Donbasa separātisti Ukrainas austrumos trešdien paziņoja, ka viņu cīņā pret Ukrainas spēkiem piektdien stāsies spēkā jauns pamiers, kas notiks pirms jaunā skolu mācību gada sākuma.

Jaunais pamiers, ar kuru tiks pagarināta jau pastāvoša vienošanās par uguns pārtraukšanu, stāsies spēkā piektdienas rītā pēc pusnakts.

Vienošanās par to tika panākta Ukrainas Kontaktgrupas sanāksmē, kuru apmeklēja separātisti, vēstīja separātistu galvenā ziņu vietne, citējot separātistu sarunvedēju Deņisu Pušiļinu.

«Gaidāmā mācību gada sākuma dēļ Kontaktgrupa vienojās un atbalstīja stabilu un vispārēju pamieru gar kontaktlīniju Donbasā, kas sāksies 25. augustā plkst. 00.00,» sacīja Pušiļins.

Kontaktgrupas sastāvā ir Ukrainas, Krievijas un Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) pārstāvji.

EDSO, kurai ir novērošanas misija Ukrainas austrumos, paziņoja, ka «apsveic jaunās pamiera saistības,» nosaucot tās par «iedrošinošu kopīgu politisku signālu no visiem [miera plāna] parakstītājiem».

Jaunā pamiera beigu datums netika minēts.

Karojošās puses jūnijā vienojās par tā saukto «ražas pamieru» no 24. jūnija, kas ilgtu līdz 31. augustam.

Arī ASV īpašais sūtnis Ukrainā Kurts Volkers otrdien atbalstīja jaunu pamieru, kas stātos spēkā ar mācību gada sākumu 1.septembrī.

Krievija 2014. gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014.gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie separātistu kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Konfliktā Ukrainas austrumos dzīvību zaudējuši 10 000 cilvēku, bet teju trīs miljoni devušies bēgļu gaitās.

Komentāri (261)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu