Dūklavs devies uz Latgali apmeklēt lauksaimniekus plūdu skartajās teritorijās (77)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS) piektdien devies uz stipro lietavu un plūdu skartajām teritorijām Latgalē, lai tiktos ar lauksaimniekiem un pašvaldību pārstāvjiem, un klātienē iepazītos ar situāciju un apzinātu lauksaimniekiem nodarītos zaudējumus, aģentūru LETA informēja ministrijas pārstāvji.

Ministrs iepazīsies ar situāciju Balvu, Viļakas, Baltinavas, Rugāju un Kārsavas novados.

Ministrijas pārstāvji arī norādīja, ka Zemkopības ministrija ir uzdevusi Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centram (LLKC) apkopot informāciju par lietavās applūdušajām lauksaimniecībā izmantoto zemju (LIZ) platībām. Tāpat LLKC uzdots noskaidrot, cik daudz no applūdušajām lauksaimniecības zemēm ir apdrošinātas.

Kā ziņots, Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati liecina, ka vakar vakarā beigušās ārkārtējās lietavas Latgalē un nokrišņu daudzums Rēzeknes novērojumu stacijā 32 stundās sasniedzis 159 milimetrus jeb 229% no augusta normas.

Nepieredzēti stipri lijis gan Rēzeknes apkaimē, gan plašākā teritorijā Latgalē. Mazāk spēcīgas lietavas skāra arī Sēliju un Vidzemes austrumu daļu.

Nokrišņu daudzums Rēzeknes pusē sasniedzis gandrīz ceturto daļu no visa gada normas. Tik intensīvas lietavas šeit piedzīvotas pirmo reizi meteoroloģisko novērojumu vēsturē.

Ziņas par nozīmīgiem plūdu postījumiem saņemtas no daudziem novadiem Latgalē, kā arī no Alūksnes novada.

Komentāri (77)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu