Šodienas redaktors:
Pauls Jānis Siksnis
Iesūti ziņu!

Mājās gatavota saldskābā mērce ar ananasiem (27)

Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Raksta foto
Foto: Vida Press/Alamy

Nepieciešams:

  • 400 grami konservētu ananasu
  • 3 ēdamkarotes kukurūzas cietes
  • 1-2 ēdamkarotes augu eļļas
  • 2 ķiploka daiviņa
  • šķipsniņa kajēnas piparu
  • 100 grami kečupa
  • 100 grami brūnā cukura
  • 60 grami baltvīna etiķa
  • 2 ēdamkarotes sojas mērces
  • pēc garšas - malti melnie pipari

Pagatavošana:

Lielā bļodā lej konservētus ananasu sulu, pievieno kukurūzas cieti un kārtīgi samaisa. Noliek malā.

Mazā kastrolē uz vidēji zemas uguns uzsilda eļļu. Piespiež ķiploka daiviņas un pievieno kajēnas piparus. Divas minūtes maisa.

Pievieno kečupu, brūno cukuru, baltvīna etiķi un sojas mērci. Visu maisa līdz parādās pirmais burbulis. Lej klāt ananasu sulas maisījumu un kārtīgi samaisa.

Uguni samazina un vāra vēl 3-4 minūtes. Iemaisa ananasu gabaliņus un maltus melnos piparus pievieno pēc garšas.

Komentāri (27)
Nepalaid garām
Uz augšu