Porošenko: Miera uzturēšanas spēki Donbasā būtu reāls izrāviens konflikta noregulējumā (74)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA

Kijeva ir gatava sarunai ar ANO Drošības padomes loceklēm par Miera uzturēšanas spēku jeb «Zilo ķiveru» izvietošanu konflikta zonā Ukrainas austrumos, Augstākajai Radai jeb parlamentam paziņoja Ukrainas prezidents Petro Porošenko, vēsta «DW.com».

Pēc Porošenko teiktā, Krievija turpina veikt provokācijas, kā arī stāties pretī efektīvai Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) misijas darbībai, kā arī piegādāt separātistiem ieročus, kā arī algotņus.

«Šādā gadījumā «Zilo ķiveru» izvietošana visā okupētajā Donbasa teritorijā būtu reāls izrāviens konflikta noregulējumā un iespaidīgs deeskalācijas faktors,» teicis Porošenko.

Viņš nosauca dažus nosacījumus, kas ļautu izvietot miera uzturētājus. Viens no nosacījumiem - ANO misijai ir jābūt izvietotai visā Donbasa teritorijā, to vidū arī Krievijas - Ukrainas pierobežā. Tāpat misijas sastāvā nedrīkst ietilpt «agresorvalsts vai konflikta puses valsts pārstāvji».

«Nekāda vienošanās ar krievu kaujiniekiem saistībā ar misijas izvietošanu nav iespējama,» precizēja Porošenko.

Viņš norādījā, ka tieši Krievijas kaujinieki ir galvenais drauds starptautiskajiem novērotājiem, savukārt darbam pie ANO misijas nevajadzētu kļūt par pamatu pret Krieviju noteikto sankciju atcelšanai. Porošenko uzskata, ka vienoties par miera uzturēšanas misijas parametriem varētu būt ļoti sarežģīts uzdevums.

Komentāri (74)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu