Viesuļvētra «Irma»: No Latvijas valstspiederīgajiem saņemti 12 palīdzības lūgumi (35)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Saistībā ar viesuļvētru «Irma» no Latvijas valstspiederīgajiem līdz šim saņemti 12 palīdzības lūgumi, telefonintervijā LNT raidījumam «900 sekundes» sacīja Latvijas vēstnieks ASV Andris Teikmanis.

Kā skaidroja vēstnieks, pamatā lūgts palīdzēt saistībā ar atceltajiem avioreisiem vai vēlmi pamest reģionu ātrāk nekā paredzēts. Viņš uzsvēra, ka visiem šiem cilvēkiem ir palīdzēts, tai skaitā sniegta palīdzība naudas atgūšanā par neizmantotajām aviobiļetēm.

Ir saņemti arī jautājumi par patversmju atrašanās vietām. Tāpat vēstniecībai zvanījuši cilvēki, kas norūpējušies par saviem radiem Floridā.

«Amerika ir aizvadījusi un turpina aizvadīt ļoti satraucošu dienu, kaut arī vētras stiprums ir mazinājies [..]. Pastāv ļoti nopietni riski, ka daudzās vietās varētu sākties plūdi, kas varētu būt metru vai pusotra metra augstumā,» sacīja vēstnieks.

«Katrā ziņā mēs tiešām cenšamies palīdzēt cilvēkiem ar informāciju - informāciju par patversmēm un padomiem, kā jārīkojas,» atzīmēja Teikmanis.

Ārlietu ministrija aicina visus Latvijas valstspiederīgos, ja tie atrodas vētras skartajās teritorijās un ir nepieciešama palīdzība, nekavējoties sazināties ar Latvijas vēstniecību ASV, pa tālruni +1 202 328 2881 vai zvanīt uz Konsulārā departamenta tālruni ārkārtas situācijām Rīgā - +371 26 33 77 11, vai rakstot uz «palidziba@mfa.gov.lv».

Jau vēstīts, ka pēc lielu postījumu nodarīšanas Karību jūras salās viesuļvētra «Irma» Floridā izraisījusi plūdus, atstājusi bez elektroapgādes vairāk nekā pusotru miljonu klientu, un miljoniem cilvēku evakuējušies. Rīkojums evakuēties dots sešiem miljoniem jeb apmēram trešdaļai Floridas iedzīvotāju.

Komentāri (35)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu