Foto: Kad parasta kāzu fotogrāfija vairs nav modē jeb Uz ko gatavi jaunie ķīniešu pāri (12)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Ķīniešu pāriem kāzu fotografēšanās ir kas vairāk par vienkāršas fotogrāfijas uzņemšanu, ko pēc gadiem rādīt saviem radiniekiem. Lai uzņemtu savu ideālo kāzu foto, ķīniešu pāri ietērpjas dažādākajos apģērbos, pieaicina vizāžistus, vairākus fotogrāfus, ceļo uz citiem kontinentiem, citreiz pat nirst, vēsta «Reuters». 

Tiek norādīts, ka šāds - īpašais kāzu dienas foto pāriem izmaksā vismaz ceturto daļu no visas kāzu kopsummas.

«Jūs varat doties uz studiju, tur uzņemt fotogrāfijas un iztēloties, ka atrodies, kur vien vēlies, jo tur ir daudz fonu», saka 28 gadus vecais Songs, kurš precēsies ar savu 24 gadus veco līgavu Harbinā.

Songs ar līgavu ieradās Londonā, kur arī notika viņu kāzu fotosesija. Par šādu ceļojum, lai iegūtu kāzu foto, pāris samaksāja aptuveni 1200 eiro.

«Es mācījos Ņūkāstlas universitātē, un Anglija man nozīmē ļoti daudz. Es vēlos parādīt ģimenei un draugiem, ko tas man nozīmē,» teica Songs.

Dzīvojot globāli saistītā pasaulē, jaunie ķīnieši meklē iespējas, kā papildināt tradicionālās kāzas ar dažādiem rietumnieciskiem elementiem, piemēram, ar līgavas māsām un kāzu plānotājiem.

Jaunie pāri no Ķīnas, lai dotos nofotografēties, dodas dažādām pasaules vietām - Bali Indonēzijā, Londonu, Parīzi, kā arī Santorini Grieķijā.

«Daudzi cilvēki vēlas kāzu foto, kurā būtu redzams Bigbens, piedzīvot reālas, autentiskas sajūtas,» saka «UK Wedding» dibinātājs Džefs Lū.

Ja pāri nevēlas doties uz otru pasaules galu, tad Ķīnā ir vairākas plašas fotostudijas, kurās pāri var pozēt izdomātā grieķu ciematā, Ķīnas templī vai pat Francijas karaļa Luija XIV guļamistabā. Vienā šādā studijā Pekinā, kas strādā cauru diennakti, nofotografējas vismaz 75 pāri.

«Tas ir tā vērts, mums būs skaistas atmiņas nākotnē. Kāzas pašas par sevi ir spilgtas, taču mums vajag arī skaistas fotogrāfijas,» saka Čena, kas ar dzīvesdraugu fotografējas vienā no šādām studijām.

Tiek norādīts, ka firmās, kuras nodarbojas ar šādu fotogrāfiju biznesu, pāriem nereti nākas gaidīt rindā vairākus mēnešus.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu