Havaju universitāte sagatavo studentus kodolieroču uzbrukumiem (66)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Havaju universitāte nosūtījusi e-pastu savas fakultātes studentiem un pasniedzējiem ar padomiem, kā rīkoties kodolieroču uzbrukuma gadījumā, vēsta izdevums «The Independent». 

«Ņemot vērā Ziemeļkorejas raķešu izmēģinājumus, valsts un federālās aģentūras izplata informāciju par kodoldraudiem un rīcību kodolieroču uzbrukuma un radiācijas avārijas gadījumā,» teikts e-pastā.

Universitātes Komunikācijas daļas vadītājs Dens Meisenzāls norādīja vietējam medijam «Hawaii News Now», ka, iespējams, e-pastā teikto vajadzēja pārformulēt, piebilstot, ka «uzņemas pilnu atbildību» un pēdējais, ko vēlējies, ir radīt nevajadzīgas bažas sabiedrībā.

E-pasts instruēja studentus, kā meklēt patvērumu pēc brīdinājuma sirēnu izskanēšanas, kas parasti atskan, brīdinot par cunami vai viesuļvētru. Lai vai kā, e-pasts izskatās pēc plašāka plāna, kā sagatavot iedzīvotājus iespējamam uzbrukumam.

Kā ziņots, Ziemeļkoreja izmēģināja udeņraža bumbu, pēc kā sākās apvainojumi Donalda Trampa un Ziemeļkorejas līdera Kima Čenuna starpā. Tramps devis Kimam iesauku «Raķešvīrs», atsaucoties uz to Ģenerālās asamblejas uzrunas laikā. Savukārt Kims Čenuns nodēvējis Trampu par «pamuļķi».

Cunami un viesuļvētras nav nekas neparasts havajiešiem, bet šoreiz līdzšinējo septiņu dienu vietā, kad jāuzglabā ēdiens, ūdens un medikamenti, salas iedzīvotājiem ieteikts tos sarūpēt dubultā.

Lai vai kā, amatpersonas nenovērtē par zemu iespējamos kodoldraudus.

Iepriekš Tramps tviterī ierakstījis: «Es teicu Reksam Tilersonam, mūsu brīnišķīgajam valsts sekretāram, ka viņs izšķiež laiku, mēģinot risināt sarunas ar Raķešu vīriņu,» tviterī ierakstīja Tramps, ar to domājot Ziemeļkorejas līderi Kimu Čenunu. «Tas nav bijis efektīvi, vienošanās tika pārkāptas, vēl pirms tinte bija nožuvusi, padarot ASV sarunvedējus par muļķiem. Žēl, bet tikai viena lieta būs efektīva!» piebildis ASV prezidents.

Komentāri (66)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu