Rudenī palielinās maluzvejnieku aktivitāte (37)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Iestājoties rudenim, palielinājusies maluzvejnieku aktivitāte, informē Latvijas Makšķernieku asociācijas (LMA) mobilās grupas vadītājs Valērijs Morozs.

Kā piemēru viņš minēja LMA mobilās grupas un Valsts vides dienesta (VVD) inspektoru reidu aizvadītajā piektdienā un sestdienā, kad Saulkrastu novada administratīvās teritorijā Rīgas jūras līča piekrastē izņemti nelikumīgi zvejas tīkli vairāk nekā 400 metru garumā. Tajā pašā vietā arī 9. oktobrī un 10. oktorbrī tika izņemts nelikumīgs zivju tīkls 150 metru garumā, bet 8. septembrī - 300 metru garumā.

Šī Rīgas jūras līča piekrastes ūdeņu teritorija atrodas cieši blakus teritorijai no Vecāķiem līdz Vaivariem, kurā lašu un taimiņu ieguve lieguma laikā no 1. oktobra līdz 15. novembrim izņēmuma kārtā ir atļauta gan zvejā, gan makšķerēšanā. Morozs norādīja, ka citviet šajā laikā Baltijas jūras piekrastē attiecīgo zivju ieguve ir aizliegta.

Savukārt iekšējos ūdeņos lašu un taimiņu ieguve ir aizliegta no 1. oktobra līdz 30. novembrim, izņemot Buļļupē, Sausajā Daugavā un Daugavā.

Morozs uzsvēra, ka reģistrēto zvejniecības pārkāpumu skaits oktobra mēnesī salīdzinājumā ar citiem mēnešiem ir pieaudzis.

«LMA jau vairākkārtīgi ir izteikusi noraidošu attieksmi pret šo Latvijas zivsaimniecības politikas absurdu - laikā, kad valsts un sabiedriskie vides inspektori sargā lašu un taimiņu migrāciju un nārstu iekšējos ūdeņos, minētajā Rīgas jūras līča ūdens teritorijā šo zivju ieguve ir atļauta,» pauda Morozs.

Fiziskām personām par katru nelikumīgi iegūtu lasi vai taimiņu aizliegtā laikā un vietā zaudējumu apmērs tiek aprēķināts pieckāršā apmērā - 715 eiro, bet administratīvais sods piemērojams apmērā no 280 līdz 700 eiro. Par trim nelikumīgi iegūtiem lašiem vai taimiņiem jau iestājas kriminālatbildība, savukārt par elektrostrāvas izmantošanu šo zivju ieguvē draud brīvības atņemšana līdz četriem gadiem.

Komentāri (37)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu