Premjers domā, ka no ES iegūs finansiālu atbalstu plūdu skartajiem lauksaimniekiem (42)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) domā, ka Latvija no Eiropas Savienības (ES) iegūs finansiālu atbalstu šī gada rudens plūdu skartajiem lauksaimniekiem, taču atzīst, ka par naudas avotiem skaidrības nav.

Politiķis šorīt LTV «Rīta panorāmā» stāstīja, ka šodien Latvijas pārstāvji tiekoties ar Eiropas Komisijas ierēdņiem, lai runātu par kompensācijām.

No ES solidaritātes fonda varētu tikt iegūta nauda meliorācijas sistēmu sakārtošanai, lai šādas nelaimes Latvijā neatkārtotos, bet par to, vai būs iespējams tiešais atbalsts zemniekiem, vēl būšot jāskatās. «Man nešķiet, ka konceptuāli Latvijas lūgumu varētu noraidīt,» sacīja politiķis, gan atzīstot, ka ir bažas, ka atbalsta fonda tieši šādai palīdzībai nav, tāpēc vēl ir jārod risinājums.

Kučinskis uzskata, ka no Latvijas puses viss vajadzīgais līdz šim ir izdarīts, bet, ja ES puse prasīs vēl kādus aprēķinus, tad tādi tikšot sagatavoti un iesniegti.

Pašlaik 15 miljoni eiro no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem ir maksimums, ko valdība var piešķirt plūdos cietušajiem zemniekiem.

Komentāri (42)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu