Ceturtdien gaidāms mākoņains laiks, daudzviet uzlīs; sniegs strauji kūst (22)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Ceturtdien Latvijā būs pārsvarā mākoņains, vietām Vidzemē un Latgalē arī miglains laiks, prognozē sinoptiķi.

Daudzviet gaidāms īslaicīgs lietus, stiprāki nokrišņi priekšpusdienā turpināsies ziemeļaustrumu novados.

Pūtīs mērens rietumu vējš, pretvēja piekrastē brāzmās līdz 16 metriem sekundē.

Gaisa temperatūra būs +7..+12 grādu, valsts ziemeļaustrumos +1..+6 grādi.

Rīgā pārsvarā saglabāsies mākoņainas debesis, iespējams īslaicīgs lietus. Pūtīs mērens rietenis, pilsētas ziemeļos no rīta brāzmās līdz 16 metriem sekundē, un gaisa temperatūra būs tuvu +10 grādu atzīmei.

Ceturtdienas rītā Latvijas un Igaunijas pierobežu šķērso ciklona centrs, atmosfēras spiediens tajā pazeminājies līdz 749 dzīvsudraba staba milimetriem jūras līmenī. Ciklons virzās uz Krieviju.

Naktī uzsnigušais sniegs Vidzemē un Latgalē kūst

Ceturtdienas rītā vēl lielā daļā Vidzemes un Latgales saglabājas naktī uzsnigušais sniegs, taču tas strauji kūst, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Līvānu, Rēzeknes un Gulbenes pusē naktī izveidojās ap septiņiem centimetriem bieza sniega sega. Alūksnē no rīta saglabājas četri centimetri sniega, bet Jaunpiebalgas novada Zosēnos sniega sega sarukusi līdz diviem centimetriem.

Naktī Daugavpilī, Jēkabpilī un Siguldā uzsniga četri pieci centimetri sniega, no rīta sniegs gandrīz nokusis. Galvaspilsētā trešdienas vakarā īslaicīgi veidojās neliela slapja sniega kārtiņa.

Aiz Latvijas robežas Baltkrievijā un Krievijā izmērīta deviņus centimetrus bieza sniega kārta.

Arī pirms gada 26.oktobra rītā lielu daļu Vidzemes un Latgales klāja sniega sega, Alūksnē tā bija desmit centimetru bieza.

Savukārt pirms pieciem gadiem - 2012.gada 27.oktobrī - vietām Vidzemē bija vairāk nekā 20 centimetru dziļš sniegs, tostarp Priekuļu novērojumu stacijā tika izmērīta 35 centimetrus bieza sniega sega.

Dziļākais sniegs, kas Latvijā novērots šajā mēnesī, pārklāja Rīgu 2003.gada 27.oktobrī - nakts laikā galvaspilsētā sasniga 39 centimetrus bieza sniega kārta.

Iespējams, Alūksnes augstienē neliela sniega sega saglabāsies trīs dienas - līdz sestdienai. Šīs nedēļas nogalē un nākamās nedēļas sākumā Latvijā gaidāms jauns ciklons, kas atnesīs nokrišņus un brāzmainu vēju, prognozē sinoptiķi.

Vidzemē un Latgalē līst un snieg, gaisa temperatūra valstī no -1 līdz +11 grādiem

Ceturtdienas rītā Vidzemē un Latgalē turpina snigt un līt, ceļi daudzviet slideni, liecina meteoroloģiskā informācija.

Latgales un Vidzemes lielāko daļu klāj vairāki centimetri sniega, vietām sniega sega ir biezāka par pieciem centimetriem. Lietus un siltā gaisa ietekmē sniegs strauji kūst, bet valsts galējos austrumos sniega sega vēl aug.

Gaisa temperatūra no 0..-1 grāda valsts austrumu pierobežā līdz +7..+9 grādiem Kurzemē, Zemgalē, Rīgā un tās apkaimē un līdz +11 grādiem Dienvidkurzemes piekrastē.

Pūš brāzmains rietumu vējš, austrumu novados vēl saglabājas dienvidu, dienvidaustrumu vējš. Vēja ātrums brāzmās daudzviet pārsniedz 10 metru sekundē, piekrastē reģistrētas brāzmas līdz 20 metriem sekundē.

Rīgā mākoņains laiks, pūš rietumu vējš 6-12 metru sekundē, pilsētas ziemeļos brāzmās līdz 16 metriem sekundē, gaisa temperatūra +8..+9 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra trešdien dienas laikā Latvijā bija +2..+5 grādi, vēlā vakarā Liepājā +11 grādu.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 25.oktobrī bija +30..+31 grāds Portugālē un Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz ceturtdienu -7 grādi vietām Skandināvijā un -11 grādu Murmanskas apkaimē, Krievijā.

Komentāri (22)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu