«Brexit» juceklis: ES amatpersonas nopludinātā dokumentā situāciju raksturo kā haotisku (19)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Nopludināts Īrijas valdības dokuments liecina par apjukumu un haosu, ko Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu amatpersonas redz Lielbritānijas pieejā «Brexit» sarunām, ceturtdien vēsta Īrijas raidorganizācija RTE.

RTE rīcībā nonācis konfidenciāls Īrijas Ārlietu ministrijas dokuments, kurā apkopoti Īrijas diplomātu ziņojumi no visas ES.

Vienā ziņojumā citēts Čehijas ārlietu ministra vietnieks Jakubs Durs, kurš «jutis līdzi britu vēstniekiem visā ES, cenšoties nodot loģisku vēstījumu brīdī, kad pašu mājās valda politisks haoss».

Latvijas valdības amatpersonas tikmēr norādījušas, ka «lielākā problēma ir haotiskā politiskā situācija Lielbritānijas valdībā».

Īrijas Ārlietu ministrija RTE vēstīto nav komentējusi.

Lielbritānija gatavojas no ES izstāties 2019.gada martā, tomēr tā sauktajās šķiršanās sarunās vērojams progresa trūkums, tostarp jautājumā par britu izstāšanās «rēķinu».

Komentāri (19)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu