Britu parlaments: Kontroles ieviešana uz Īrijas robežas šķiet nenovēršama (16)

LETA/AFP
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Pēc Lielbritānijas izstāšanās no Eiropas Savienības (ES) robežkontroles ieviešana uz Ziemeļīrijas un Īrijas Republikas robežas šķiet nenovēršama, piektdien atzina Lielbritānijas parlamenta komiteja.

Valdības lēmums par izstāšanos no Eiropas vienotā tirgus un muitas savienības nav savietojams ar tās deklarēto apņemšanos saglabāt «gludu» robežu ar Īriju, norādīja Izstāšanās no ES jautājumu komiteja.

Valdības priekšlikumi par šī jautājuma atrisināšanu, arī vienkāršotas robežas ieviešanu, ir līdz šim praksē «nepārbaudīti un lielā mērā pieņēmumos balstīti», norādīja komiteja.

«Mēs šobrīd neredzam, kā būs iespējams saskaņot nostāju, ka robežas nebūs, ar valdības politiku par vienotā tirgus un muitas savienības pamešanu, kas nenovēršami padarīs Ziemeļīrijas un Īrijas Republikas robežu par ES muitas robežu ar Apvienoto Karalisti,» norādīja komiteja.

Īrijas Republikas un Ziemeļīrijas robežas jautājums ir viena no problemātiskākajām tēmām ceļā uz to, lai ES decembra samitā varētu tikt pieņemts lēmums par pāreju uz nākamo «Brexit» sarunu fāzi.

Komentāri (16)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu