Aizvadītajā nedēļā reģistrēts viens jauns gripas slimnieks (12)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Aizvadītajā nedēļā reģistrēts tikai viens jauns gripas slimnieks, vienlaikus palielinājusies vēršanās pie mediķiem augšējo elpceļu infekciju gadījumos, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) monitoringa dati.

Vienīgais gripas slimnieks pagājušajā nedēļā reģistrēts Daugavpilī. Kopš monitoringa sākuma reģistrēti kopumā pieci gripas klīniskie gadījumi, no kuriem trīs gadījumos slimojuši bērni.

Tikmēr ambulatorajās iestādēs augšējo elpceļu infekciju gadījumos aizvadītajā nedēļā vērsušies par 9,1% cilvēku vairāk - vidēji reģistrēti 1136,4 saslimšanas gadījumi uz 100 000 iedzīvotāju. Par 18,1% palielinājies arī pie mediķiem vērsušos plaušu karsoņa slimnieku skaits - vidēji reģistrēti 29,6 gadījumi uz 100 000 iedzīvotājiem.

Speciālisti norāda, ka pacientu vēršanās ambulatorajās ārstniecības iestādēs augšējo elpceļu infekciju gadījumos aizvadītajā nedēļā bijusi līdzīga iepriekšējās sezonas rādītājam, bet augstāka nekā pēdējo piecu sezonu vidējie rādītāji attiecīgajā laika periodā.

Augstāka par vidējo saslimstība ar šīm infekcijām reģistrēta četrās no desmit monitoringā iekļautajām teritorijām - Jūrmalā, Gulbenē, Ventspilī un Rīgā. Tāpat visbiežāk slimojuši bērni līdz četru gadu vecumam.

SPKC iepriekš aģentūrai LETA norādīja, ka gripas gadījumu skaits varētu pieaugt decembrī, savukārt epidēmisks pacēlums varētu būt vērojams janvāra sākumā. Tās gan ir prognozes, kuras varētu atšķirties no reālās situācijas.

Latvijā pret gripu vakcinējas mazāk nekā 1% iedzīvotāju.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu