Zīle: Jārēķinās ar ES partneriem, bet nevajag tiem automātiski paklausīt (33)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Latvijai ir jārēķinās ar partneriem Eiropas Savienībā (ES), bet nevajag automātiski paklausīt visām idejām un iecerēm, kas nāk no ES dalībvalstīm vai atsevišķiem politiķiem, šodien nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK kongresā sacīja Eiropas Parlamenta deputāts Roberts Zīle (VL-TB/LNNK).

Lai gan daudzi pozitīvi vērtē Emanuela Makrona kļūšanu par Francijas prezidentu, tomēr Zīle baidās, ka arī viņa ideoloģiskās pozīcijas dēļ tas varētu nebūt tik labi. Līdzīgi arī Vācijas lielās koalīcijas veidošana nenāks par labu Latvijai, ņemot vērā arī Vācijas sociāldemokrātu līdera Martina Šulca pausto atbalstu federālai ES, norādīja politiķis.

Zīle akcentēja, ka jābūt ļoti saprātīgiem, uzmanīgi raugoties, kuras izvirzītās idejas ir ES interesēs, savukārt kuri priekšlikumi kalpo tikai par labu konkrētiem līderiem vai partijām. Politiķis arī norādīja, ka ir nepieciešams piespiest rēķināties arī ar Latvijas viedokli, lai būtu konkurētspējīgi, jo tādējādi varēsim sasniegt ES vidējo līmeni.

Nacionālā apvienība šodien pulcējas ikgadējā kongresā, kurā tiks pārvēlēta politiskā spēka vadība. Pasākumā ir pulcējušies 295 delegāti.

Komentāri (33)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu