Gerhards mudina sākt teritoriālās reformas otro posmu (190)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Paula Čurkste / LETA

Nekavējoties jāsāk teritoriālās reformas otrais posms, atbalstot sadarbības teritoriju izveidi, šodien nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK kongresā sacīja partijas biedrs, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards (VL-TB/LNNK).

Viņš norādīja, ka Latvijai ir viena no daudzskaitlīgākajām vai pat daudzskailtīgākā un sadrumstalotākā pašvaldību aina Eiropā. Politiķis uzsvēra, ka saprātīgs un loģisks pašvaldību tīkls ir par pamatu atbilstošu skolu, slimnīcu un citu nozīmīgu institūciju tīkliem. Savukārt pašlaik pārāk sīks administratīvais dalījums «noēd» resursus.

Kā sacīja Gerhards, pašvaldībās ir dažādas partijas ar dažādām interesēm un viedokļu nesakritības un sīkumainības dēļ Latvija ir zaudējusi iespēju izmantot vairākus lielos projektus.

Runājot par plāniem ieviest dzērienu iepakojumu depozītu sistēmu, ministrs pauda, ka ir apņēmies panākt, ka par tās ieviešanu balsos vēl pašreizējās, 12.Saeimas sasaukums.

Kā ziņots, nacionālā apvienība šodien pulcējas ikgadējā kongresā, kurā tiks pārvēlēta politiskā spēka vadība.

Komentāri (190)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu