Prese: Vai Rubenis «izdedzis»? (76)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Piektdien, 15. decembri, beidzās Latvijas Nacionālā teātra direktora Ojāra Rubeņa darbības pilnvaru otrais termiņš. Uz vakanto amatu 2018. gada sākumā Kultūras ministrija (KM) izsludinās atklātu konkursu. Taču Ojārs Rubenis, kurš teātri vada jau vairāk nekā 11 gadus, tajā nepiedalīsies, viņš jau paziņojis: «Esmu nolēmis neturpināt darbu kā valdes loceklis un turpmāk, līdz teātra simtgadei, strādāt pie iesāktajiem darbiem kā teātra izpilddirektors.»

Jautājums, kāpēc Latvijas Nacionālā teātra direktors neturpina darbu, paliek atklāts

Kā «Latvijas Avīzei» sacīja Latvijas Teātra darbinieku savienības priekšsēdētāja, Latvijas Nacionālā teātra aktrise Daiga Gaismiņa, sanāksmē nelielā lokā direktors sacījis, ka sevī nejūtot spēku vēl piecus gadus vest kolektīvu, vadīt teātri. To varot saukt arī par izdegšanas sindromu. Taču O. Rubenis vēlētos pabeigt iesāktos darbus līdz teātra simtgadei, tādēļ tiekot radīts jauns izpilddirektora amats. Tāds līdz šim teātri nav bijis, bet tas esot vismaz kaut kāds situācijas risinājums. «Mēs nesitam sajūsmā plaukstas par to, ka Rubenis iet prom. Ir žēl, jo teātrim vajadzīgs vadītājs, kas spēj paust savu viedokli, iestāties par teātri un to, ko iesācis darīt,» teica D. Gaismiņa. Taču labi, ka viss netiekot nogriezts kā ar nazi, jo, vismaz gadu strādājot izpilddirektora amatā, Ojārs Rubenis varēšot nodot stafeti tālāk. Lai gan nepieciešams laiks jauna direktora atrašanai, Daiga Gaismiņa cer, ka kādu laiku jaunais teātra vadītājs ar izpilddirektoru strādās paralēli.

Kultūras ministrija (KM) norādījusi, ka šāds risinājums ir iespējams, lai nodrošinātu teātra darbības pēctecību.

Komentāri (76)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu