«Eurostat»: Latvijā novembrī bijusi ceturtā augstākā gada inflācija ES (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijā šogad novembrī bijusi ceturtā augstākā gada inflācija starp Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm, liecina pirmdien publiskotie ES statistikas biroja «Eurostat» dati.

Gada inflācija Latvijā novembrī veidoja 2,7%. Augstāka nekā Latvijā inflācija novembrī bija Igaunijā (4,5%), Lietuvā (4,2%) un Lielbritānijā (3,1%).

Šogad novembrī salīdzinājumā ar 2017.gada novembri inflācija reģistrēta visās 28 ES dalībvalstīs. Pēc Latvijas straujākie patēriņa cenu kāpumi gada laikā bijuši Rumānijā un Ungārijā (abās valstīs 2,6%), Čehijā (2,5%), Austrijā (2,4%), kā arī Slovākijā un Beļģijā (2,1%).

Apkopotie dati arī liecina, ka gada laikā lēnākais patēriņa cenu kāpums novembrī bijis Kiprā (0,2%), Īrijā (0,5%), Somijā (0,9%), kā arī Grieķija un Itālijā (1,1%).

ES gada inflācija novembrī kopumā bija 1,8% apmērā, savukārt eirozonā patēriņa cenas novembrī, salīdzinot ar attiecīgo mēnesi pērn, pieaugušas par 1,5%.

Vienlaikus salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi - oktobri - patēriņa cenas gan ES, gan eirozonā novembrī pieaugušas par 0,1%.

Tostarp Latvijā 2017.gada novembrī salīdzinājumā ar oktobri patēriņa cenas palielinājušās par 0,1%, kamēr Lietuvā patēriņa cenas pieaugušas par 0,3, bet Igaunijā - par 0,4%. Lielākā inflācija mēneša laikā bijusi Rumānijā (0,6%), bet Luksemburgā patēriņa cenas saglabājušās nemainīgas. Savukārt mēneša deflācija novembrī bijusi Maltā (-2,3%), Kiprā (-1,2%), Portugālē (-1,1%), Grieķijā (-0,9%), Nīderlandē (-0,4%), Dānijā (-0,3%), Itālijā (-0,2%), kā arī Īrijā un Horvātijā (abās valstīs -0,1%).

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu