NSL vēlēšanām no aktīvajiem politiķiem piesaka tikai Sudrabu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Partijas "No sirds Latvijai" (NSL) vēlēšanu sarakstā dominē komercsektorā strādājoši cilvēki, savukārt no aktīvās politikas vēlēšanās no šā saraksta startēs tikai politiskā spēka līdere Inguna Sudraba, liecina partijas iesniegtais vēlēšanu kandidātu saraksts.

Sudraba kā pirmais numurs startēs Rīgas vēlēšanu apgabalā. Zemgalē vēlēšanu sarakstu ievadīs SIA "Jūrmalas siltums" iepirkumu komisijas locekle Iveta Čivčiša. Vidzemes saraksta līderis būs SIA "Labi Dati" iepirkumu speciālists Gints Gābers, Kurzemē - SIA "Dzeldas HES" valdes priekšsēdētājs Juris Jaunzems, savukārt Latgales saraksta lokomotīve būs biedrības "Latviešu katoļu studentu un akadēmiķu apvienība "Dzintars"" prezidents Jānis Valtervitenheims.

Kā liecina Centrālajā vēlēšanu komisijā iesniegtais kandidātu saraksts, tajā iekļautas 105 personas, no kurām 69 ir vīrieši, bet 36 - sievietes. Kandidātu vidējais vecums ir 45,3 gadi, jaunākajam kandidātam esot 24 gadus vecam, savukārt vecākajam sasniedzot 75 gadu atzīmi.

Vairākums politiskā spēka sarakstā iekļauto cilvēku dažādos amatos nodarbināti komercsektorā. Starp kandidātiem ir arī Mālpils internātpamatskolas direktore Frančeska Ģēvele, kura aktīvi iestājās pret ieceri atteikties no internātpamatskolām.

NSL savā vēlēšanu programmā sevi raksturo kā pret valdošo eliti noskaņotu konservatīvu partiju, kas apvieno "stiprus, mērķtiecīgus un atbildīgus cilvēkus - profesionāļus, kuri tiem uzticēto darbu dara no sirds". Tāpat NSL sevi pozicionē kā politiski atbildīgu partiju, kas spējīga kopdarbam saliedēt visas nacionalitātes un visus valsts iedzīvotājus.

Partija grasās nepieļaut Latvijas resursu izšķērdēšanu, tā vietā nodrošinot Latvijas strauju attīstību.

Lai veicinātu ātrāku lēmumu pieņemšanu un būtiski ietaupītu līdzekļus, NSL sola samazināt Saeimas deputātu skaitu no 100 uz 60, kā arī iestāties par tautas vēlētu prezidentu.

NSL tāpat grasās no iedzīvotāju ienākuma nodokļa atbrīvot daudzbērnu ģimeņu vecākus - vienu vai abus atkarībā no bērnu skaita ģimenē. Līdztekus citiem solījumiem NSL apņēmusies materiāli stimulēt audžuģimenes un veicināt adoptēšanu tepat Latvijā, vienlaikus attīstot bērnu ciematu kustību. Līdz 2028.gadam NSL slēgs visus bērnunamus Latvijā.

Partija iestājas pret migrantu kvotu ieviešanu, viendzimuma laulību legalizāciju, kā arī pret Stambulas Konvencijas ratificēšanu Latvijā. Savukārt pie atbalstāmajiem pasākumiem NSL pieskaitījusi mazu pensiju neaplikšanu ar nodokli, iespēju mantot otrā līmeņa pensiju uzkrājumus, nekustamā īpašuma nodokļa vienīgajam īpašumam atcelšanu, kā arī skolotāju zemākās mēneša darba algas likmes palielināšanu līdz 910 eiro jau pēc diviem gadiem.

NSL arī plāno visus ieņēmumus, kas veidojas no degvielas akcīzes nodokļa, pilnā apmērā novirzīt Latvijas autoceļu atjaunošanai, kā arī līdz 2020.gadam izveidot jaunu nacionālās aizsardzības koncepciju, lai tā būtu atbilstoša valsts finansiālajām iespējām, vienlaikus stiprinot Zemessardzi. "Nost ar izzadzējiem!" uzsver politiskais spēks.

Kandidātu sarakstus iespējams iesniegt līdz 7.augustam.

13. Saeimas vēlēšanas notiks pirmajā oktobra sestdienā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu