Londonā barjerās pie parlamenta ēkas ietriekusies automašīna; ir ievainotie

Papildināts
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: HANNAH MCKAY / REUTERS

Londonā barjerās pie parlamenta ēkas otrdien ietriekusies automašīna, ievainojot vairākus cilvēkus, paziņojusi Lielbritānijas policija.

Automašīnas šoferis tika aizturēts uzreiz pēc incidenta, ziņo policija.

Policisti aplenca sudrabkrāsas automašīnu un aizturēja vīrieti, kas atradās pie tās stūres. Notikuma vietā ieradušies plaši policija spēki, ātrās palīdzības mašīnas un ugunsdzēsēji. Apkārtējās ielas un laukumi ir norobežoti.

Incidentā ievainoti vairāki gājēji, taču policija uzskata, ka neviena cietušā dzīvībai briesmas nedraud, ziņo BBC.

"Šodien plkst.7.37 automašīna sadūrās ar barjerām Parlamenta ārpusē," teikts Skotlendjarda paziņojumā. "Vīrietis, kas vadīja automašīnu, tika aizturēts notikuma vietā. Vairāki gājēji ir ievainoti. Notikuma vietā joprojām ir policisti."

"Mēs sniegsim sīkāku informāciju, kad tāda būs mūsu rīcībā," norāda Skotlendjards.

Notikuma vietā ieradušies plaši policijas spēki, ātrās palīdzības mašīnas un ugunsdzēsēji. Apkārtējās ielas un laukumi ir norobežoti.

Policija vēl nav paziņojusi, vai uzskata notikušo par teroraktu, un pagaidām dēvē to par "sadursmi".

Taču kāda aculieciniece raidorganizācijai BBC sacīja, ka, pēc redzētā spriežot, automašīnas vadītājs tīšām ietriecies barjerās, pa ceļam uztriecoties virsū velosipēdistiem.

"Tas izskatījās ar nodomu - automašīna brauca ātri un pretī barjerām. (..) Es gāju pa ielas otru pusi. Dzirdēju troksni, un kāds kliedza. Pagriezos un ieraudzīju sudrabkrāsas automašīnu ļoti ātri braucam tuvu margām, iespējams, uz ietves," sacīja aculieciniece.

"Mediķi sniedz palīdzību nelielai cilvēku grupai, kas sēž uz zemes Vestminsteras pils ārpusē," no notikuma vietas ziņo BBC žurnālists Kallums Mejs. "Viņi ietinušies sudraba krāsas segās. Aculiecinieks, kurš atteicās nosaukt savu vārdu, teica, ka esot redzējis  nelielu hečbeku braucam virsū velosipēdistu grupai un tad ietriecamies barjerā pie Vestminsteras pils. Vīrietis teica, ka vadītāja darbības esot izskatījušās apzinātas."

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu