Ivara Godmaņa sieva Ilze atvērusi savu suņu audzētavu (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Ekspremjera Ivara Godmaņa sieva, AS "Gaso" valdes priekšsēdētāja Ilze Pētersone-Godmane jūlija izskaņā ieguva kinoloģes diplomu. Šis izglītības dokuments bija galvenais priekšnoteikums, lai viņa varētu reģistrēt pati savu suņu audzētavu.

Godmaņu ģimenē ir trīs četrkājainie mīluļi – divi franču buldogi un viens labradors. Intervijā izdevumam "Privātā Dzīve" Ilze šonedēļ pastāstījusi, ka viņas suņiem ir labi ciltsraksti un tie guvuši panākumus dažādās izstādēs. Profesionāli suņu audzētāji viņu jau labu laiku mudinājuši sākt vaislas darbu.

Tiesa, lai radītu veselīgus un labus kucēnus, kas varētu piedalīties izstādēs, jābūt padziļinātām zināšanām par suņu audzēšanu. Šī iemesla dēļ Ilze Latvijas Kinoloģiskajā federācijā pieteikusies mācībām profesionālās pilnveides programmā "Kinoloģijas pamati".

"Kucēnu radīšana nav tik vienkārša, kā daudziem varētu šķist. Joprojām sociālajos tīklos var lasīt sludinājumus ar tekstiem – skaista suņu līgava meklē līgavaini. Labus pēcnācējus tā noteikti nevar iegūt," zināšanās dalījusies Ilze.

Pēc diploma iegūšanas Godmaņa laulātā draudzene reģistrējusi savu suņu audzētavu. "Starptautiskajā Kinoloģiskajā federācijā mēs reģistrējām audzētavu ar nosaukumu "Riviera Pearl" ("Rivjēras pērle"). Nodarbosimies ar franču buldogu un labradoru audzēšanu," pastāstījusi Ilze.

Sieviete atklājusi, ka pieredze ar kucēniem viņai jau esot. Pērn Ziemassvētkos viņas mīluļiem bijuši divi kucēnu metieni – gan franču buldoga, gan labradora kucītei katrai piedzimuši seši pēcnācēji. 

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu