Fjūrijs nopelna cīņu par WBC jostu pret Vailderu

LETA/AFP
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Taisons Fjūrijs
Taisons Fjūrijs Foto: Reuters/LETA

Skandalozais britu bokseris Taisons Fjūrijs svētdien uzveica itāļu cīkstoni Frančesko Pjanetu, kļūstot par amerikāņa Deonteja Vaildera pretinieku cīņā par Pasaules Boksa padomes (WBC) jostu.

Fjurijs itāli pieveica desmitajā raundā pēc punktiem, bet Pjanetam tas bija kārtējais zaudējums duelī, kas nodrošina cīņu par kādu no prestižākajām pasaules boksa jostām.

Paredzams, ka Fjūrija un Vaildera cīņa risināsies šī gada beigās Lasvegasā, taču precīzs datums un norises vieta vēl tiks izziņota.

Fjūrijs jūnijā vieglā cīņā guva uzvaru ar tehnisko nokautu pret albāni Seferu Seferi.

Fjūrijam šī bija otrā cīņa kopš 2015.gada, kad viņš kļuva par pasaules smagsvaru čempionu četrās prestižakajās boksa versijās, uzvarot ukraini Vladimiru Kļičko. Pēc šī panākuma brits savā īpašumā ieguva Starptautiskās boksa federācijas (IBF), Pasaules boksa asociācijas (WBA), Starptautiskās Boksa organizācijas (IBO) un Pasaules Boksa organizācijas (WBO) čempiona titulus. Tomēr viņš tos ne reizi neaizstāvēja.

Boksa karjera Fjūrijam aprāvās, jo viņam radās problēmas ar atkarībām, sportistam ārstējoties no alkoholisma un narkotiku atkarības. Tāpat bokserim tika konstatētas mentālās veselības problēmas, sirgstot ar depresiju.

Fjūrijs 2016.gada jūnijā tika diskvalificēts par aizliegtu steroīdu lietošanu, bet pērn decembrī pēc vienošanās ar Lielbritānijas Antidopinga aģentūra (UKAD) tika dota zaļā gaisma viņa karjeras atsākšanai.

UKAD lēmumu apstiprināja arī Lielbritānijas Boksa kontroles padome, kas atbild par licences piešķiršanu britu bokseriem.

Jau oktobrī Fjūrijs solīja, ka šogad viņš aizvadīs trīs lielas cīņas. Viens no viņa pretiniekiem tika minēts Entonijs Džošua, kurš šobrīd ir WBA, IBF un IBO čempiona jostu īpašnieks, bet Vailderam pieder WBC čempiona tituls.

Fjūrija mērķis ir atkal būt labākajam pasaulē.

"Savos 29 gados esmu dzīves plaukumā un nekad neesmu juties gatavāks, stiprāks vai labāks. Roma netika uzcelta vienā dienā. Tagad būs mana otrā karjera, atgriešanās pēc gandrīz 1000 dienām," iepriekš sacīja Fjūrijs.

Savas karjeras laikā Fjūrijs izcīnījis uzvaras visās 27 cīņās, 19 gadījumos to paveicot ar nokautu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu