Ja identiskie dvīņi apprecas ar identiskajiem dvīņiem – kādi ir viņu bērni? (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Pagājušā gada augustā ASV notika kaut kas pavisam grūti aptverams – identiskās dvīnes Britānija un Brianna satika identiskos dvīņus Džošu un Džeremiju un iemīlējās. Pēc gada abi identiskie pāri apprecējās vienā ceremonijā, ar vienādiem tērpiem. Pašsaprotami rodas loģisks jautājums – cik ģenētiski līdzīgi būs viņu bērni?

“Teorētiski varētu domāt, ka viņu bērni būs tikpat līdzīgi, kā dvīņi vienā ģimenē, jo dvīņi manto pusi no katra vecāka gēniem. Tas ir kā izvilkt sauju bumbiņu no viena trauka – tu paņem pusi gēnu no savas mātes un pusi no tēva. Tomēr šajā gadījumā tas būtu tā, ka bumbiņas tiek paņemtas no diviem, bet pilnīgi identiskiem traukiem. Tātad varētu sagaidīt, ka visi bērni šajā ģimenē būs līdzīgi, tomēr, kā jau tas ir starp tipiskiem dvīņiem – katrs indivīdu pāris dala lielāku vai mazāku daudzumu šo gēnu,” skaidroja ģenētikas eksperte Laura Almeizija (Laura Almasy).

Kā vēsta “ABC News”, vecākiem, kas ir identiskie dvīņi, var nebūt pilnīgi identisks DNS, kas var ietekmēt to, cik līdzīgas viena otrai būs katra pāra atvases.

“Vide neietekmē to, kādus gēnus bērns saņems no vecākiem, tomēr videi ir nozīme tajā, kā saņemtie gēni izpaudīsies. Piemēram, ja viena māte visu dzīvi smēķēja, bet otra nē, tad, lai arī abi bērni saņems vienu gēnu, tomēr katrā no bērniem tas izpaudīsies savādāk,” piebilda Almeizija.

Interesanti, ka gadījumi, kad identiskie dvīņi apprec identiskos dvīņus, relatīvi nav nemaz tik reti.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu