Francijā ar ieceri rīkot gaļas grilēšanas pasākumu izjauc vegānu festivālu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: AFP/LETA

Francijas pilsētas Kalē pašvaldība atsaukusi atļauju rīkot nākamnedēļ paredzēto vegānu festivālu, bažījoties, ka vietējo lauksaimnieku, miesnieku un restorānu īpašnieku iecere vienlaikus ar to pilsētā rīkot gaļas grilēšanas pasākumu varētu izraisīt nekārtības.

Kalē mērija paziņojusi, ka tā atcēlusi 8.septembrī paredzēto vegānu pasākumu, lai garantētu sabiedrisko drošību un novērstu nekārtību izcelšanās risku.

Pašvaldības amatpersonas neatklāj, kas tām liek domāt, ka varētu izcelties nekārtības.

Tomēr Francijas miesnieku federācijas vietējās nodaļas vadītājs Lorāns Rigo laikrakstam "Le Figaro" teicis, ka, ja vegānu festivāls notiktu, "mēs kopā ar medniekiem, lauksaimniekiem un restorānu īpašniekiem bijām gatavi rīkot lielu gaļas grilēšanas pasākumu".

Viņš sacījis, ka uz grilēšanas pasākumu pauduši gatavību ierasties ne mazāk kā 400 cilvēku, taču viņu nolūki esot miermīlīgi.

"Mēs gribējām parādīt, ka neesam vardarbīgi, bet ka vegānu vidū ir ekstrēmisti," piebildis Rigo.

Pēdējā laikā Francijā radikālie vegāni izdemolējuši vairākus miesnieku gaļas veikaliņus, tāpēc miesnieku federācija lūgusi Iekšlietu ministrijai papildu aizsardzību pret karojošajiem vegāniem, norādot, ka "viņi vēlas uzspiest savu dzīvesstilu absolūtajam vairākumam cilvēku".

Francijas gaļas produktu ražotāji aicinājuši aizliegt veģetāru pārtikas produktu nosaukumos izmantot tādus vārdus kā "desa", "steiks", "fileja" vai "bekons".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu