Slaida un skaista kā 25 gados: Halle Berija stāsta, kā piemānīt vecumu un saglabāt formu

Sieviete
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX

Pirms pāris nedēļām aktrise Halle Berija kļuva, kas to būtu domājis, 52 gadus veca. Taču viņa izskatās labāk nekā daudzas divdesmitgadnieces. Kāds ir viņas apskaužamās figūras un jauneklības noslēpums?

Keto diēta, regulāra badošanās un kardiotreniņi. Pasaulslavenā aktrise Halle Berija intervijā "Glamour" stāsta, kā savā vecumā spēj tik labi izskatīties. Viņa ir pārliecināta, ka par savu ārieni ir jāpateicas nevis gēniem, bet pareizam uzturam un regulāriem treniņiem. Kā ir iespējams apmānīt laiku un apturēt vecumu?

"Ar katru gadu man pie skaistuma ir aizvien vairāk jāpiestrādā. Jo vecāka kļūstu, jo rūpīgāk sekoju tam, ko ēdu," aktrise atzīst.

Foto: SCANPIX

Kad Hallei bija 19 gadu, viņai diagnosticēja cukura diabētu. Jaunajai aktrisei nācās pilnībā mainīt savu dzīvi, izslēdzot no ēdienkartes maizi un cukuru. Jau daudzus gadus Berija ievēro keto diētu, kurā patērē maz ogļhidrātu, daudz tauku un samērīgu olbaltumvielu daudzumu.

Foto: SCANPIX
 

Coming for you 2018

A post shared by Halle Berry (@halleberry) on

"Esmu pārliecināta, ka fiziskā forma, kādā tu atrodies, vairāk vai mazāk ir atkarīga no tā, ko tu ēd," aktrise stāsta. "Lielu savu dzīves daļu cīnos ar diabētu, tāpēc ļoti nopietni sekoju līdzi ēdiena izvēlei. Keto diēta palīdz man uzturēt sevi lieliskā formā: tā efektīvi samazina kalorijas, palīdz ātri nomest svaru, kontrolē apetīti un uzlabo ādas stāvokli. Vēl tā palēnina novecošanu."

Keto diētas pamatā ir tauki - līdz pat 75%, otrajā vietā - olbaltumvielas (20%), bet ogļhidrāti aizņem tikai 5% no visa produktu klāsta.

Galvenais keto diētas noteikums - pilnīga atteikšanās no cukura un miltiem. Nav ieteicami arī pārstrādātie gaļas produkti - desa, cīsiņi, dārzeņi, kas satur daudz cietes, - piemēram, kukurūza un kartupeļi, augļi, žāvēti augļi un ogas, kā arī alkohols.

Jāatzīmē, ka aktrise tomēr šad tad neatsakās no glāzes laba sarkanvīna, kā liecina fotogrāfijas viņas Instagram profilā.

 

Sunday wrap-up??

A post shared by Halle Berry (@halleberry) on

Halle Berija
Halle Berija Foto: SCANPIX

Atļauto produktu sarakstā ir augu eļļa un sviests, rieksti, olas, sēnes, gaļa, putnu gaļa, zivis un jūras veltes, augļi un skābpiena produkti.

Berija praktizē arī periodisku badošanos - ēšanas shēmu, kuras laikā drīkst ēst, bet tikai konkrētā laikā. Piemēram, tikai no 8 līdz 11 no rīta - grafiks ir atkarīgs no tevis un tava organisma. Atļautajā laikā drīkst ēst visu, ko sirds kāro, bet pārējā laikā drīkst dzert tikai ūdeni. 

Halle Berija
Halle Berija Foto: SCANPIX

"Es ēdu divreiz dienā," aktrise stāsta. Parasti izlaižu brokastis, dzerot tikai zaļo smūtiju vai kafiju."

Periodiska badošanās palīdz ātri tikt vaļā no liekajiem centimetriem vidukļa rajonā, kā arī palīdz attīrīt organismu no sārņiem un toksīniem. Ir vēl arī citi plusi - pašsajūtas un sirdsdarbības uzlabošanās un novecošanās procesa palēnināšanās.

Halle savu dzīvi nevar iedomāties bez sporta. Ķermeni uzturēt formā palīdz 30 minūšu kardiotreniņš ar vingrojumiem vēderpresei, gurniem, dibenam un viduklim. "Manam treniņam ir piecas fāzes," aktrise stāsta. "Sākumā - piecu minūšu kardiotreniņš un vingrojumi, kas paredzēti apakšējai un augšējai ķermeņa daļai. Pēc tam es trenēju presīti un noslēdzu treniņu ar vēl vienu piecu minūšu kardio."

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu