Lopi jāapkopj ar smaidu, lai tie būtu garšīgāki

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Jaunā pētījumā atklāts, ka fermeriem vajadzētu savus mājlopus apkopt ar smaidu, jo tad to gaļa pēc nokaušanas būs garšīgāka.

Pētījumā, kas publicēts zinātniskajā žurnālā “Royal Society Open Science”, zinātnieki izpētīja fermas kazas un atklāja, ka tās atpazīst cilvēka sejas grimases un noskaņojumu.

Pētījuma praktiskajā daļā Londonas universitātes zinātnieki izmantoja melnbaltas cilvēku emocijas ar smaidīgām un bēdīgām sejām. Noskaidrojās, ka lielākas emocijas un vēlmi komunicēt ar cilvēku kazu vidū izraisīja smaidīgo cilvēku attēli.

Kamēr spēja atpazīt cilvēka emocijas ir raksturīga sugām, kas gadu tūkstošiem ir pastāvējušas līdzās cilvēkiem, piemēram, suņiem un zirgiem, jaunais pētījums pierāda, ka atpazīt emocijas spēj arī citas dzīvnieku sugas.

Fermeri un gaļas industrijas darboņi ļoti labi zina, ka dzīvnieku labsajūta dzīves laikā  ārkārtīgi ietekmē to gaļas kvalitāti pēc nokaušanas. Ierodoties kautuvē, mājlopam būtu jāatrodas starp smaidošiem cilvēkiem un jātic, ka nekas ļauns ar to nenotiks.

“Šis pētījums ir nozīmīgs solis uz priekšu tajā, kā mēs izturamies pret mājlopiem un citiem dzīvniekiem,” komentēja pētījuma autors Alans Makeligots (Alan McElligott).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu