Suņuks Robis fano par kaimiņu draudzeni (1)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Izlutinātais suņuks Robis vēlas darīt to, kas pašam patīk. Neparasts un garš ir tā sugas nosaukums – Velsas korgijs pembroks.

Lielāko dzīvesprieku un emocijas mājas sargam ik dienu sagādā kaimiņu sunīte Daša. Draudzene nebūtu tik laimīga, ja pirms nepilniem trim gadiem baušķeniecēm Rutai Stelmakai un Rutai Hansenai nebūtu ienācis prātā iegādāties mazu, pilsētas dzīvoklim piemērotu suņuku. Viņas izvēlējās to bailīgāko. Lai noteiktu, vai suņi atbilst šķirnes prasībām, tieši pēc pusgada visi kucēni tika aicināti vienkopus uz apska ti. Robis izcēlās ar pārdrošu uzvedību – no bailēm vairs nebija ne miņas. Kucēni netika izbrāķēti. Vienīgi šīs sugas pārstāvjiem nedrīkst būt as te, tāpēc Robim un vēl vienam brāļukam vajadzēja no tās šķirties. Priecē bumbu spēles Lielāko prieku Robim sagādā bumbas spēlēšana. Viņš sevi uzskata par talantīgu futbolistu. Ja bērni ārā spēlē kājbumbu, suņuks nekautrējas un metas vidū – noskrienas, cik vien spēki ļauj. Kustonītim ļoti patīk, ja bumbu aizmet tālu prom, tad jož, ko kājas nes. Kad vasarās Ruta atvaļinājumā brauc ceļojumos, Robis tiek atstāts pie saimnieces draudzenēm. Tad viņam gribot negribot nākas pielāgoties jauno saimnieču dzīves ritmam. Ar kājām jāsoļo trīs kilometri. Pēc vairākām reizēm suņuks vairs nav vēlējies iet. Līdzko dzirdējis aicinājumu doties uz dārzu, veikli paslēpies aiz krēsla. Īpaši priecīgs tas bijis, ja saukts līdzi uz upi peldēties. Izjutis ekstremālu peldi Robis visu mūžu atcerēsies pirmo peldi. Toreiz suņuks bijis tikai četrus mēnešus vecs. Ar saimnieci aizbraucis ciemos uz Ogri. Kustonītis ieraudzījis dīķi un skrējis ar ķepu pārbaudīt, vai ledus ir pietiekami plāns, lai varētu pamatīgi izpeldēties. Suņuks ievēlies dīķī. Saimniece metusies tam pakaļ. Kad ticis brīvībā, mīlulis traucies uz tuvējo kartupeļu lauku kārtīgi izvārtīties. Ruta pēc tam kucēnu vannā mazgājusi un bijusi pamatīgi uztraukusies. Robis ir šķirnes suns, un, kā zināms, to veselība ļoti jūtīga. Taču mīlulis nav saslimis un pierādījis, ka veselība viņam ir īpaši laba. Velsas korgijam pembrokam ir ierasti rituāli. Trīs reizes dienā, veicot pastaigas kopā ar saimnieci, viņš ikreiz pamanās paskatīties uz savas suņu draudzenītes Dašas logu, jo cer to pamanīt. Robis ne dienu nespēj iztikt bez ciemošanās pie Dašas. Suņuka raksturā izpaužas privātīpašnieciskums. Robis kļūst nervozs un aizkaitināts, ja Daša grib paciemoties viņa dzīvoklī. "Mans dzīvoklis ir mana valstība. Nevēlos, lai citi to redzētu," domā mīlulis. *** fakti - Velsas korgijs pembroks pieder pie ganu suņu grupas. Pasaulē pazīstams kā karalienes Elizabetes II mīlulis. - Izcelšanās – ap 1000. gadu. - Tā svars ir 10 – 12 kilogramu. - Suns ir aktīvs un paklausīgs. No grāmatas D. Aldertons "Suņu šķirnes"

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu