Austrālijā pitbulterjers nokož saimniekam ausis (29)

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Austrālijā vairāki amerikāņu pitbulterjeri nokoduši savam saimniekam ausis un sakropļojuši seju. 49 gadus veco vīrieti viņi nogāzuši uz zemes paša mājas iekšpagalmā un nograuzuši viņam ausis. Vīrietis guvis nopietnas sejas traumas, viņam sakosts arī vēders un kājas. Policiju izsaukuši suņu saimnieka kaimiņi, kas izdzirdējuši palīgā saucienus. Dzinējsuņi vēlāk nošauti pēc to īpašnieka lūguma.

Līdzīga veida incidenti Austrālijā ir notikuši jau iepriekš, kaut arī kopš šā gada maija šajā valstī ir aizliegts audzēt pitbulterjerus un citus īpaši bīstamu sugu suņus. Tomēr neraugoties uz to, septembra sākumā kāds pitbulterjers sakoda pusotru gadu vecu meitenīti, bet vēl pirms dažiem mēnešiem – 5 gadus vecu zēnu un 75 gadus vecu vīrieti.

Atgādinām, ka lielākajā daļā civilizēto valstu atsevišķu sugu dzinējsuņu audzēšana ir aizliegta ar likumu. Pie šādiem suņiem pieskaita bulterjerus, rīzenšnaucerus, bokserus, pat vācu aitu suņus, strafordšīras terjerus un argentīniešu dogus. Visā pasaulē pieaug izpratne par to, ka šādu suņu turēšana ir tik pat liela atbildība, cik šaujamieroču glabāšana mājas apstākļos.

Vācijā aizliegums audzēt dzinējsuņus ir spēkā kopš 2001. gada. Suņiem, kas iegādāti pirms likuma spēkā stāšanās, ir jāveic obligāta veterinārā kontrole. Daži no viņiem tiek atzīti par derīgiem arī turpmākai audzēšanai, citi piespiedu kārtā nosūtīti īpašos dresūras kursos, savukārt vēl daļa dzinējsuņu pēc veterinārārsta apskates piespiedu kārtā iemidzināti.

Jaunzēlandē aizliegums audzēt atsevišķas dzinējsuņu sugas ir spēkā kopš 1997. gada, bet Francijā no 2001. gada visiem pitbulterjeriem veic piespiedu sterilizāciju. Savukārt Lielbritānijā cīņas suņi ir aizliegti kopš 1991. gada, taču dīvainā kārtā šis lēmums neattiecas tieši uz bulterjeriem.

Komentāri (29)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu