Par suņa ilgstošu novārdzināšanu piespriež reālu cietumsodu

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Liepājas tiesā šodien piesprieda reālu cietumsodu uz trīs gadiem un diviem mēnešiem Romānam Aleksejam par suņa ilgstošu novārdzināšanu un badināšanu Liepājā, uzzinājām Liepājas tiesā. Tiesājamais pilnībā atzina savu vainu, tādēļ tiesa lietu skatīja bez pierādījumu pārbaudes un atzina, ka viņa vaina ir pilnībā pierādīta. Pirmstiesas izmeklēšanas laikā viņš savu vainu atzina tikai daļēji.

Nosakot sodu, tiesa ņēma vērā, ka Aleksejevs nestrādā, nemācās un iepriekš trīs reizes sodīts un jau atrodas apcietinājumā par zādzības mēģinājumu. Tiesājamajam ir septiņu klašu izglītība, un pirms apcietināšanas viņš strādājis gadījuma darbus. Spriedumu var pārsūdzēt desmit dienu laikā. Prokurore Ligita Arāja tiesu debatēs pieprasīja Aleksejevu sodīt ar brīvības atņemšanu uz četriem gadiem. Pēc sprieduma pasludināšanas viņa sacīja, ka spriedumu, visticamāk, nepārsūdzēs, jo šajā krimināllietā ir svarīgs notiesājošs spriedums. Kā ziņots, krimināllieta ierosināta pēc Krimināllikuma 230.panta par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvniekiem. Liepājas prokuratūra šajā lietā uzrādījusi apsūdzību dzīvnieku saimniekam, 1984.gadā dzimušajam Romānam Aleksejevam. Liepājas Kinoloģiskās biedrības dzīvnieku aizsardzības grupa, konsultējoties ar veterinārārstiem, nolēma iemidzināt ilgstoši badā turēto un novārdzināto suni, kuru pagājušā gada 20.janvārī ievietoja Liepājas dzīvnieku stacionārā. Mediķi dzīvniekam konstatēja vispārēju skeleta un muskuļu atrofiju, kā arī citas patoloģijas. Turklāt sunim starp zobiem bija iesprūdis kauls, bet Aleksejevs nerūpējās par veterināras palīdzības sniegšanu, paļaujoties uz to, ka viss nokārtosies tāpat. Iesprūdušā kaula dēļ suns aptuveni 20 dienas nevarēja uzņemt barību un padzerties. Savu noziedzīgo rīcību pret dzīvnieku Aleksejevs veicis laika posmā no 2003.gada augusta līdz 2004.gada 19.janvārim. Liepājā ierosinātas vairākas krimināllietas par cietsirdīgu izturēšanos pret suņiem, taču šis gadījums ir viens no cietsirdīgākajiem, jo suns nespēja pat stāvēt kājās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu