Ventspils ostā atklāj naftas produktu noplūdi (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vakar vakarā Ventspils ostā, pie 13.B piestātnes, atklāti noplūduši naftas produkti, uzzinājām valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā. Vakar vakarā glābēji vēl nebija noskaidrojuši ostas akvatorijas teritorijā Ventā ieplūdušo naftas produktu izcelsmi.

Plānots, ka piesārņojuma likvidācija tiks turpināta arī šodien.

Kā informēja Ventspils iecirkņa priekšniece Daina Naumova, Jūras un iekšējo ūdeņu pārvaldes Ventspils kontroles iecirkņa inspektori šodien turpina meklēt naftas produktu noplūdes avotu, kontrolējot piesārņojuma vietu no augšas ar lidmašīnu.

Piestātne, pie kuras konstatēts piesārņojums, atrodas Ventā, un tajā piestāj zvejas kuģi. Kā sacīja Naumova, piesārņojums konstatēts starp zvejas kuģiem. VUGD norobežoja piesārņojamo teritoriju ar absorbenta plēvēm, un jau vakar viss piesārņojums bija savākts.

Versija, ka kāds no zvejas kuģiem nesankcionēti nopludinājis naftas produktus no kuģa, šodien neapstiprinājās, jo teritorija pie piestātnes ir tīra, skaidroja Naumova.

Speciāliste neizslēdz iespēju, ka patiesais piesārņojuma avots varētu atrasties pavisam citā vietā un pie kuģiem to pienesusi upes straume. Pēc Naumovas teiktā, līdzīga situācija bijusi pirms vairākiem gadiem, kad piesārņojuma avots bija pretējā upes krastā - tas bija kāds vecais, no padomju laikiem saglabājies ostas infrastruktūras objekts.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu