Vēdera ģenerālā tīrīšana

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Hidrokolonoterapija ir zarnu tīrīšana ar ūdeni. Parasta klizma ļauj izskalot tikai taisno zarnu, bet ar hidrokolonoterapijas metodi iespējams sasniegt arī aklo zarnu, augšupejošo zarnu, šķērszarnu, lejupejošo zarnu, S veida zarnu un taisno zarnu. Īsāk sakot, tā sola zarnu traktam īstu ģenerāltīrīšanu.

Tipiska mūsdienu problēma

Samērā daudziem cilvēkiem ir raksturīgi zarnu darbības traucējumi. Zarnu gļotādas bārkstiņas uzsūc vielas, kas vajadzīgas organismam; resnās zarnas gļotas salipina fekāliju masas, tās tiek virzītas uz taisno zarnu un izvadītas no organisma. Taču nereti šis process ir palēnināts, fekāliju masas veidojas nepareizi, rodas aizcietējumi, uzpūšas vēders un ir slikta pašsajūta, uz zarnu sieniņām nogulsnējas nevajadzīgas vielas, aktivizējas kaitīgas baktērijas, zarnu sieniņas iekaist.

Zarnu problēmas rosina vienveidīgs uzturs, kurā trūkst svaigu dārzeņu un augļu, pārsvarā ir sterilizēti un termiski apstrādāti produkti; smēķēšana un kafijas dzeršana, mazkustīgs dzīvesveids, vainojama var būt arī antibiotiku un pretsāpju līdzekļu lietošana, atsevišķas hroniskas slimības.

Kam šī metode piemērota

Hidrokolonoterapijas speciālisti piedāvā šo metodi izmantot gan gadījumos, kad sūdzības ir tieši saistītas ar gremošanas trakta darbību (aizcietējumi, caureja, vēdera uzpūšanās u. c.), gan arī tad, ja cilvēks cieš no alerģijas, astmas, ādas problēmām, hroniska bronhīta, artrīta, miega traucējumiem, galvassāpēm, saguruma, koncentrēšanās grūtībām. Slikta vispārējā pašsajūta nereti tiek skaidrota ar to, ka cilvēka organismā uzkrājušies toksīni. Hidrokolonoterapija palīdz tos izvadīt.

Svara zaudēšanai

Reklāmās reizēm tiek akcentēts, ka hidrokolonoterapija palīdz tikt vaļā no liekajiem kilogramiem, turklāt efekts esot jūtams jau pēc pirmās procedūras. Tomēr nav tādas metodes, kas aizskalotu projām liekos taukus. Cita lieta, ka hidrokolonoterapija mobilizē organisma spēkus, uzlabo zarnu darbību un aktivizē vielmaiņu. Tas patiešām palīdz atbrīvoties no liekā svara, bet labs un noturīgs rezultāts ir sasniedzams tikai tad, ja cilvēks vienlaikus atsakās no alkohola un smēķēšanas, sāk ievērot veselīga uztura principus un regulāri vingrot. Svara zudums pēc hidrokolonoterapijas procedūras katram ir atšķirīgs. Dažs, uzkāpjot uz svariem, patiešām jūtas priecīgs, bet cits ir sašutis, jo izrādās, ka ķermeņa masa pat kļuvusi lielāka. Tam ir vienkāršs izskaidrojums: cilvēks lieto pārāk maz šķidruma, organismam trūkst ūdens, tāpēc zarnas to procedūras laikā pastiprināti uzsūc.

Vispirms jāizmeklējas

Pirms nolemjat izmantot hidrokolonoterapiju, konsultējieties ar savu ārstu. Šo metodi nevar lietot grūtniecēm, pacientiem ar smagu anēmiju, ļaundabīgiem zarnu audzējiem, smagām sirds, asinsvadu, nieru slimībām, zarnu trūcēm, smagiem hemoroīdiem, kā arī infekciju slimībām, kas norisinās ar augstu temperatūru. Ja ir bijusi plaša operācija, no hidrokolonoterapijas jāatturas aptuveni gadu. Bērnus ar šo metodi var ārstēt no 8 gadu vecuma, iepriekš pārbaudot viņu veselību.

Ja kontrindikāciju nav, varat doties pie sertificēta hidrokolonoterapijas speciālista, kurš strādā ar sertificētu aparatūru.

Kā notiek procedūra

Hidrokolonoterapijas speciālisti uzsver, ka šī procedūra nerada nepatīkamas sajūtas, kā varbūt domā cilvēki, kas reiz piedzīvojuši klizmu. Ūdeni ievada zarnu traktā ar mazāku ātrumu un nelielām porcijām. Pa vienu caurulīti ūdens tiek ievadīts anālajā atverē, pa otru — izvadīts. Viss notiek noslēgtā sistēmā. Masas, kas tiek izskalotas no zarnām, var redzēt aparātā speciālā lodziņā, un pacientam šķiet gluži neticami, ka tas viss varējis atrasties viņa organismā. Procedūras ilgums ir aptuveni 45 minūtes, tās laikā mierīgi jāguļ. Procedūra ir nesāpīga, var just vienīgi vieglu spazmu, kad pielipušās fekāliju masas atdalās no zarnu sieniņām. Vienā reizē tiek izmantoti ap 35 l ūdens.

Pirmās divas stundas pēc procedūras ieteicams vispār atturēties no ēšanas, bet vēlāk tajā pašā dienā — no gaļas ēšanas. Ieteicams lietot līdzekļus, kas sekmē normālas zarnu mikrofloras atjaunošanos, produktus, kas satur laktobaktērijas. Vēlams neaizmirst, ka ik dienu jāizdzer ap 2 l šķidruma. Šajā patēriņā ieskaitāms ūdens, minerālūdens, zāļu tēja, piens, zupa, bet nav ieskaitāma kafija un stipra tēja.

Hidrokolonoterapijas kursu var veikt vienreiz gadā. Nepieciešamais procedūru skaits katram cilvēkam ir atšķirīgs. Ir gadījumi, kad pietiek ar vienu, citreiz vajadzīgas trīs, sešas vai pat desmit. Otro procedūru izdara ar 1–3 dienu intervālu, turpmāk veic vienu vai divas procedūras nedēļā. Pirmie rezultāti parasti esot vērojami jau pēc pirmās procedūras: uzlabojas asinsrite, līdz ar to — sejas krāsa. Ar laiku normalizējas vēdera izeja un kļūst labāka pašsajūta. Kad zarnu trakts atsāk pilnvērtīgi darboties, tas pozitīvi ietekmē visu organismu, aktivizējas vielmaiņa, kļūst vieglāk locītavām, novērojama arī asinsspiediena un holesterīna līmeņa normalizēšanās.

Der zināt

  • Hidrokolonoterapija ir metode, kas ar modernu tehnoloģiju ļauj attīrīt zarnas; kad zarnu trakta darbība ir normalizējusies, aktivizējas vielmaiņa un asinsrite, kļūst vieglāk locītavām, uzlabojas pašsajūta kopumā.
  • Hidrokolonoterapijas speciālistam jābūt sertificētam, un arī aparatūrai, ar kuru viņš strādā, nepieciešams sertifikāts.
  • Pirms hidrokolonoterapijas procedūru uzsākšanas ieteicams pārbaudīt veselību pie ārsta.
  • Hidrokolonoterapiju izmanto, ja ir aizcietējumi, caureja, vēdera uzpūšanās, liekais svars, alerģija, miega traucējumi, astma, galvassāpes, iemigšanas grūtības u. c.
  • Lai saglabātu sasniegto rezultātu, jāievēro veselīga uztura un dzīvesveida principi.
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu