Iespēja ziedot labdarības projektam “Pilsētas kaķu dzīve” (8)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas kinoloģiskās federācijas (LKF) dzīvnieku aizsardzības grupa aicina palīdzēt pilsētas bezsaimnieku kaķiem, ziedojot labdarības projektam “Pilsētas kaķu dzīve” portālā Ziedot.lv.

Projekts “Pilsētas kaķu dzīve” piedāvā realizēt pasaulē jau vairāk nekā 30 gadus izmantoto humānu bezsaimnieku kaķu populācijas kontroles programmu „noķer-sterilizē-atlaiž”. LKF dzīvnieku aizsardzības grupa bezsaimnieku kaķu populācijas kontroles programmu praktiski un ar labiem panākumiem realizē vairākus gadus. Biedrības ierobežotie finanšu līdzekļi liedz realizēt programmu visās vietās, kur tas nepieciešams, tādēļ tā cer uz pilsētnieku ziedojumiem. Pilns programmas „noķer-sterilizē-atlaiž” cikls vienam kaķim izmaksā 13 latu. Projekta īstenotāji mēnesī programmas ietvaros var sterilizēt vidēji 50 kaķus. Ko sasniegsim ar šo projektu? Ar šā projekta palīdzību tiks radīti priekšnosacījumi bezsaimnieku kaķu skaita ierobežošanai. Lai palīdzētu šiem pilsētas iemītniekiem - kaķiem un piemērotu tos dzīvei pilsētā, varam ierobežot nevienam nevajadzīgu kaķēnu dzimstību, infekciju izplatību un kaķu uzvedību, kas daļai sabiedrības nav pieņemama, – cīņas kaķeņu dēļ, teritoriju iezīmēšanu, sasaukšanos ar mērķi pievilināt kaķenes u.tml. Sterilizējot un kastrējot bezsaimnieka kaķus, stabilizējas kaķu populācija un uzlabojas to dzīves kvalitāte - kaķi kļūst draudzīgāki pret saviem aizgādņiem un nepārdzīvo stresu savstarpējo cīņu un grūtniecības dēļ, un pilsētā veido veselīgas bezsaimnieka kaķu kolonijas. Turklāt tie ir dabiski grauzēju iznīcinātāji. Iedzīvotājiem nevajadzēs skatīties uz pienācīgu aprūpi nesaņēmušajiem, vārgajiem kaķēniem, „izbaudīt” kaķu dziesmas nakts stundās un sajust teritorijas iezīmēšanas pēdas kāpņu telpā. Sabiedrība tiek aicināta atbalstīt aktīvāku programmas „noķer-sterilizē-atlaiž” īstenošanu, ziedojot līdzekļus konkrētas ielas, pagalma kaķim vai to kolonijai, kā arī tiem kaķiem un kolonijām, kuras ir apzinājis projekta īstenotājs portālā www.ziedot.lv projektam "Pilsētas kaķu dzīve". Ja jūsu darba kolektīvam, nama iemītniekiem ir apnikušas „iezīmētās” auto riepas un šobrīd aktuālās runču mīlas dziesmas un cīņu troksnis, jums tiek sniegta iespēja humāni risināt šo jautājumu, saglabājot dzīvību veseliem dzīvniekiem. Projekts tapis sadarbībā ar labdarības portālu www.ziedot.lv, kas ir visaptverošs labdarības projekts un labdarības portāls vienlaikus, kas pirmo reizi Latvijā dod iespēju uzņēmumiem un privātpersonām izmantot internetu, lai ziedotu labdarīgiem mērķiem. Labdarības portāls tapis Nevalstisko organizāciju centra un a/s "Hansabanka" sadarbībā ar mērķi veicināt pozitīvas sociālas izmaiņas. Pilnīgāku informāciju par biedrības LKF dzīvnieku aizsardzības grupas projektu "Pilsētas kaķu dzīve" varat lasīt Ziedot.lv lapā.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu