Zeltiņu pagastā kaimiņu suns nokož otra kaimiņa suni (15)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sestdien Zeltiņu pagastā kāds suņa saimnieks policijai sūdzējies, ka viņa dzīvnieku nokodis kaimiņu suns. Alūksnes rajona policijas pārvaldes atbildīgais par sadarbību ar presi Gints Upenieks informē, ka cietušais ir 1938.gadā dzimušais Z., kura mājas sargu nokodis kaimiņa - 1951.gadā dzimušā A. - suns.

Abi dzīvnieki ir bezšķirnes un turēti nepiesieti. Policija skaidros notikuma apstākļus un konsultēsies ar Pārtikas un veterināro dienestu (PVD). PVD Alūksnes pārvaldes vadītājs Marģers Kamerāds informē, ka situācija, kad suns nokož suni, ir nenormāla. “Manā praksē tāda gadījuma nav bijis. Noteikti nokostajam dzīvniekam būtu jāveic laboratoriskas analīzes, vai nav bijusi saslimšana ar trakumsērgu. Savukārt otram sunim, kas palicis dzīvs, būtu jāveic klīniskā izmeklēšana. To vajadzētu novērot turpmākās 15 dienas, vai dzīvnieks nesaslims ar trakumsērgu,” saka M.Kamerāds. Šo darbu veikt viņš uzdošot Zeltiņu veterinārārstam.

Komentāri (15)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu