Mežotnē suns nokož ar trakumsērgu slimu lapsu

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts veterinārmedicīnas diagnostikas centrs divos gadījumos apstiprinājis diagnozi – trakumsērga. Tas veikts, testējot 29. jūlijā Īslīces pagasta "Lazdās" nošauto lapsu un 2. augustā Mežotnes pagasta "Pīlādžogās" nokosto lapsu. Par to informē Bauskas rajona Padomes izpilddirektore Dagnija Ludrika.

Rajona Padomes izpilddirektore izdevusi rīkojumu minētās vietas noteikt par trakumsērgas skartiem punktiem un trakumsērgas apdraudēto teritoriju trīs kilometru rādiusā. Īslīces un Mežotnes pagasta veterinārārsti Jānis Vārna un Ilze Bremšmite apmēram mēnesi organizēs suņu un kaķu profilaktiskas vakcinācijas. "Profilaktiski piespiedu kārtā trīs reizes vakcinēju "Pīlādžogu" mājdzīvniekus. Suns, kurš nokoda slimo lapsu, 15 dienas kopš notikuma netiks atlaists no ķēdes. Viņa veselības stāvokli es novēroju īpaši," stāstīja Mežotnes veterinārārste. Sabiedrības veselības aģentūras Jelgavas filiāles vadītājam uzdots organizēt to cilvēku vakcināciju pret trakumsērgu, kuri bijuši kontaktā ar lapsām. Bez saskaņošanas ar apkalpojošo veterinārārstu trakumsērgas skartos punktos aizliegta dzīvnieku pārvietošana un kaušana, teikts rīkojumos. Aizliegtas arī gaļas ieguvei izmantojamo savvaļas zīdītājdzīvnieku medības apdraudētajā teritorijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu