Rupjam papagailim jāpazūd no fregates, kuru apmeklēs karaliene (2)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lielbritānijā slavenā karakuģa "HMS Lancaster" jūrnieki bija spiesti aizvākt tālāk no grēka fregates talismanu papagaili Sanniju - uz laiku, kamēr uz kuģa viesosies britu karaliene Elizabete II.

Pelēkā Āfrikas papagaiļu mātīte Sannija nokļuva uz kuģa 2002.gadā. No tā laika viņa ir iedzīvojusies militārajā vidē un ir iemācījusies lielāko daļu rupjo vārdu, kurus mīl lietot jūrnieki. Lai neliktu sarkt Viņas Augstībai, Sanniju nācās uz laiku norakstīt no kuģa. Sannijas bagātais vārdu krājums ietver sevī visrupjākos izteicienus, kurus var dzirdēt no jūrniekiem. Bet galvenais Sannijas triks ir frāze “Parādi man savu vāverīti!”, kuru papagailene adresē katrai sievietei, kuru ierauga. Protams, diez vai karaliene to pārdzīvotu. Kad Sannijai ir slikts garastāvoklis, viņa klusē un knābj visus pēc kārtas. Viens no jūrniekiem stāstīja: “Visu laiku viņa mācās jaunus vārdus un atkārto visu, ko dzird. Bet kad viņa nav omā, tad gan tikai knābj.” 2001.gada jūnijā Sannija jau ievārīja ziepes, izbļaujot četrus ne gluži tos pieklājīgākos vārdus, kad uz kuģa bija Lielbritānijas Kara flotes vadītājs. Lai gan Sannija bija noslēpta bufetē, viņas kliedzieni bija dzirdami uz klāja. Un ja virspavēlnieks Alans Vests vēl kaut kā varēja pieciest pāris rupjību, tad karaliene gan to nevarētu izturēt, tā domā jūrnieki. Pelēkais Āfrikas papagailis Sannija ir jau otrais putns, kas dzīvo uz fregates "HMS Lancaster". Viņas priekšgājēja Dženija gāja bojā nelaimes gadījuma rezultātā - spēcīga vēja brāzma iemeta viņu ūdenī. Viens no jūrniekiem metās jūrā, bet viņam neizdevās izglābt papagaili. Ekipāža ļoti pārdzīvoja, jo Dženija bija visu mīlule. 2002. gada aprīlī avīze "Sun" nolēma uzdāvināt jūrniekiem Sanniju. No tā brīža viņa ir kuģa talismans. Viņai pat ir piešķirts oficiāls numurs - fregates papagailis Nr.1. Kaut arī, kā atzīstas daži ekipāžas locekļi, Sannija dažreiz izsakās tā, ka nosarkt var ne tikai sievietes, bet pat jūrnieki. Kā mācīt papagaiļus runāt, un ne tikai rupjības vien, pastāstīšu jau drīz.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu