Ždanoka plāno Eiropas Cilvēktiesību tiesā apstrīdēt liegumu kandidēt 13.Saeimas vēlēšanās (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

"Latvijas Krievu savienības" līdere Tatjana Ždanoka plāno vērsties Eiropas Cilvēktiesību tiesā, lai apstrīdētu liegumu kandidēt 13.Saeimas vēlēšanās.

Ždanoka aģentūrai LETA sacīja, ka viņai ir seši mēneši laika, lai vērstos Eiropas Cilvēktiesību tiesā. Sīkāk Administratīvās apgabaltiesas lēmumu Ždanoka komentēt nevēlējās.

Kā ziņots, Administratīvā apgabaltiesa ir atstājusi spēkā Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) piemēroto aizliegumu Ždanokai kandidēt Saeimas vēlēšanās.

Apgabaltiesa spriedumā atzina, ka CVK Ždanokas pārsūdzētajā lēmumā, atsaucoties uz valsts drošības iestāžu atzinumiem, kas balstīti uz operatīvās darbības rezultātā iegūtām ziņām par faktiem un to izvērtējumu, pamatoti secinājusi, ka pieteicēja ar savu rīcību rada apdraudējumu Latvijas valsts neatkarībai un demokrātiskas tiesiskas valsts principiem.

Par minētā secinājuma pamatotību apgabaltiesa pārliecinājusies tiesas sēdes slēgtajā daļā, iepazīstoties ar Drošības policijas (DP) uzrādītajām ziņām par faktiem.

Apgabaltiesa konstatēja, ka CVK ir ievērojusi tiesību normas, uz kurām tā atsaukusies sava lēmuma pamatojumā.

Administratīvās apgabaltiesas nolēmums ir galīgs un nav pārsūdzams.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu