Pieckārtējais čempions Federers zaudē "US Open" astotdaļfinālā

LETA/AFP
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Roger Federer of Switzerland (C) waves to the crowd as he walks off court after losing his match against John Millman of Australia during the eighth day of the US Open Tennis Championships at the Arthur Ashe Stadium in the USTA National Tennis Center in Flushing Meadows, New York, USA, 03 September 2018. The US Open runs from 27 August through 09 September.  EPA/JASON SZENES
Roger Federer of Switzerland (C) waves to the crowd as he walks off court after losing his match against John Millman of Australia during the eighth day of the US Open Tennis Championships at the Arthur Ashe Stadium in the USTA National Tennis Center in Flushing Meadows, New York, USA, 03 September 2018. The US Open runs from 27 August through 09 September. EPA/JASON SZENES Foto: JASON SZENES/EPA

Pieckārtējais ASV atklātā tenisa čempionāta uzvarētājs Rodžers Federers otrdien piedzīvoja zaudējumu turnīra ceturtās kārtas jeb astotdaļfināla mačā.

Federers, kurš turnīrā izlikts ar otro numuru, astotdaļfinālā ar 6-3, 5-7, 6-7 (7:9), 6-7 (3:7) piekāpās austrālietim Džonam Milmenam, kurš ir planētas 55.numurs.

Pašlaik 37 gadus vecajam Federeram tā bija agrākā izstāšanās ASV atklātajā čempionātā kopš 2013.gada.

Ceturtdaļfinālā Milmens tiksies ar divkārtējo šī turnīra uzvarētu Novaku Džokoviču no Serbijas, kurš rangā ir sestajā vietā. Viņš savukārt pirmdien ar 6-3, 6-4, 6-3 uzveica Žuau Sousu no Portugāles, kurš ir ranga 68.pozīcijā.

Citā spēlē pirmdien japānis Kei Nišikori, kurš ir planētas 19.rakete, ar 6-3, 6-2, 7-5 pārspēja vācieti Filipu Kolšreiberu, kurš ATP rangā ieņem 34.pozīciju. Tāpat panākumu guva horvāts Marins Čiličs (ATP 7.), kurš ar 7-6 (8:6), 6-2, 6-4 pārspēja ranga desmito numuru Dāvidu Gofēnu no Beļģijas.

Savukārt dāmu vienspēļu turnīrs ir beidzies slavenajai krievietei Marijai Šarapovai, kura ir pasaules ranga 22.vietas īpašniece. Viņa astotdaļfināla cīņā ar 4-6, 3-6 kapitulēja spānietei Karlai Svaresai-Navarro, kura ir planētas 24.rakete, bet šajā turnīrā izlikta ar 30.numuru.

Šarapova trešajā kārtā uzveica Latvijas vadošo tenisisti Aļonu Ostapenko, kura WTA rangā ieņem desmito vietu un ar tādu pašu numuru bija izlikta arī turnīrā.

Pirmdien citā mačā ASV tenisiste Medisona Kīza, kura ir pasaules ranga 14.vietas īpašniece, ar 6-1, 6-3 pārliecinoši uzveica Dominiku Cibulkovu no Slovākijas, kura pasaules rangā ir 35.pozīcijā.

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova trešo gadu pēc kārtas ir sasniegusi ASV atklātā čempionāta ceturtdaļfinālu, kurā otrdien spēkosies pret pašreizējo turnīra čempioni un ranga trešās vietas īpašnieci Sloeinu Stīvensu no ASV.

Savukārt Latvijas labākais vīriešu tenisists Ernests Gulbis cieta zaudējumu šī turnīra kvalifikācijas pirmajā kārtā un nekvalificējās pamatturnīram.

ASV atklātais čempionāts ir sezonas noslēdzošais "Grand Slam" turnīrs, tam risinoties līdz 9.septembrim.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu