Bebru diena Rīgas Zoodārzā. (5)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Eiropas lielākie grauzēji - bebri atstājuši neizdzēšamas pēdas Latvijas dabā. Pēdējais Latvijas bebrs tika nomedīts 1870. gadā, bet jau 1927. gadā kļūda tika labota un tika sākta bebru populācijas atjaunošana, ievedot tos no Norvēģijas un Baltkrievijas. Pašlaik Latvijā ir uzskaitīti vairāk nekā 100 000 bebru.

Nu arī Zoodārzā, Ķīšezera krastā, 31.maijā pulksten 14.30 tika atklāta ar bebru tiešu līdzdalību veidota bērnu rotaļu pilsētiņa. Rotaļu laukuma iekārtošanā tika izmantoti Ādažu - Saulkrastu apkaimē mītošo bebru apstrādāti materiāli un kompānijas Bosch instrumenti. Celtniecību vadīja Imants Vekmans un zoodārza bebrs Skraps (skatuves pseidonīms - Murkšķis). Šī bija laba darbmācības stunda gan apmeklētājiem, gan diviem šopavasar uz Zoodārzu atnestajiem bebru mazuļiem, kas ik dienu pieņemas prātā un svarā, no pudelītes dzerot kuces piena aizstājēju... Pēc rotaļu pilsētiņas atklāšanas ar balvām no Bosch sveica fotokonkursa "Dižā bebra dižie darbi" uzvarētājus. Pasākumā notika: Junkers atsvaidzinošā saldējuma ēšana, Bosch dārza un elektrotehnikas demonstrējumi, Blaupunkt audiotehnikas auto novērtēšana un atraktīvi Bosch auto piederumu produktu konkursi. Programmu kuplināja Pepija, cirka mākslinieki, bērnu popgrupas un deju kopas, Leļļu teātra aktieri u.c. Mazo un pieaugušo apmeklētāju aktivitātes dažādos konkursos un viktorīnās tāpat kā palīdzīgas rokas sniegšana tika atalgotas ar lielākām un mazākām Bosch balvām. Ģimenes dienas galvenā balva - Bocsh Rotak 40C jaunākās paaudzes zāles pļāvējs, kas mauriņu uzkopšanā var sacensties ar kokmateriālu "sagādnieku" bebru, tika izlozēts ieejas biļešu īpašnieku vidū.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu