Militārās mācībās "Namejs" izspēlēts arī uzbrukums robežsardzes posteņiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valda Kalnina

Militārajās mācībās "Namejs 2018" izspēlēts arī uzbrukums robežsardzes posteņiem un nelikumīga robežas šķērsošana, šodien žurnālistiem atklāja Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Leonīds Kalniņš.

Skaidrojot epizodi par uzbrukumu robežsardzes posteņiem, Kalniņš norādīja, ka daudzas valstis, arī Latvija, interesējas par to, kādas darbības Krievija iekļauj savos vingrinājumos. Sagatavojot mācību scenāriju, NBS ņemot vērā aktuālos un vēsturiskos notikumus Ukrainā un Latvijā.

"Mēs ņemam visu vērā, gan nesenos notikumus 2014.gadā Ukrainā, gan to, kas noticis pirms daudziem gadiem Otrajā pasaules karā. Tāpat mēs arī skatāmies, kas notiek Tuvajos Austrumos," norādīja Kalniņš.

Viņš gan neminēja precīzu vēstures piemēru. Taču zināms, ka 1940.gada 15.jūnijā PSRS īstenoja provokatīvu uzbrukumu Latvijas robežsargu posteņiem, kura rezultātā vairāki robežsargi un iedzīvotāji gāja bojā. Uzbrukums Latvijas robežsargiem bija Latvijas un PSRS līguma par neuzbrukšanu pārkāpums, kas ievadīja pilnīgu Latvijas okupāciju.

Mācības "Namejs 2018" notika no no 20.augusta līdz 2.septembrim. To mērķis bija pārbaudīt un pilnveidot NBS gatavību izvērsties valsts aizsardzības uzdevumu izpildei kā patstāvīgi tā arī kolektīvās aizsardzības sistēmas ietvaros. Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Leonīds Kalniņš jau atzinis, ka kopējie secinājumi mācību izskaņā ir "ļoti, ļoti pozitīvi", tāpēc par paveikto esot liels gandarījums.

Mācībās piedalījās vairāk nekā 10 000 dalībnieku - Latvijas un sabiedroto spēku karavīri un zemessargi, rezerves karavīri, brīvprātīgie rezervisti, Aizsardzības ministrijas darbinieki un Iekšlietu ministrijas struktūru personāls - policisti un robežsargi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu