Rīgā pirmajā skolas dienā slimnīcā nogādāti divi piedzērušies pusaudži (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Iekšlietu ministrijas Nodrošinājuma valsts aģentūras darbinieki sadarbībā ar komersantu SIA "Eko osta" iznīcina krimināllietās izņemto alkoholu.
Iekšlietu ministrijas Nodrošinājuma valsts aģentūras darbinieki sadarbībā ar komersantu SIA "Eko osta" iznīcina krimināllietās izņemto alkoholu. Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgā pirmā mācību dienā kopumā konstatēti 28 nepilngadīgo pārkāpumi, turklāt divi pusaudži stiprā alkohola reibumā nogādāti slimnīcā, informēja Rīgas pašvaldības policija.

12 pusaudži pirmdien pieķerti smēķēšanā. Vēl seši skolēni pieķerti publiskā vietā ar atvērtu alkohola iepakojumu, bet pieci publiskā vietā bija vērā ņemamā alkohola reibumā, no tiem divi bija tādā stāvoklī, ka viņus bija nepieciešams hospitalizēt.

Savukārt pie viena nepilngadīgā atrasta marihuāna. Tāpat viens pusaudzis pieķerts kārtojam dabiskās vajadzības publiskā vietā un vēl viens aizturēts par sīko huligānismu. Savukārt diviem pusaudžiem noformēti protokoli par nepakļaušanos policijas darbinieku likumīgajām prasībām.

Jaunākais pārkāpējs bija 13 gadus vecs smēķētājs, kuru kārtības sargi sastapa vienā no Vecrīgas šķērsieliņām. Divi pārkāpēji bija 14 gadus veci, bet visi pārējie 15 līdz 17 gadus veci. Līdz ar to policija secina, ka pārkāpēju vecums pieaudzis, salīdzinot ar citiem gadiem, kad policijas redzeslokā nonākuši arī 14 gadus nesasnieguši bērni pamatīgā alkohola reibumā.

Ņemot vērā, ka Rīgā sabiedriskās kārtības uzraudzībai bija norīkotas papildu patruļas, policija secinājusi, ka pirmā mācību gada diena pavadīta salīdzinoši mierīgi.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu