Palīdzi sumbriem atgriezties Latvijā!. (4)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

16.gadsimtā Latvijā vairs nebija palicis neviens sumbrs. 1919. gadā nošauts pēdējais Eiropas sumbrs savvaļā. Eiropā 1922.gadā dzīvi bija palikuši 45 sumbri, kas visi atradās nebrīvē. Tavs atbalsts ir nepieciešams, lai pirmo sumbru ģimeni atvestu uz Latviju un izveidotu aploku, kur šie 5 - 7 dzīvnieki varētu netraucēti dzīvot.

Pirmie sumbri atkal brīvā dabā palaisti Belovežas gāršā 1952.gadā. 1957. gadā Belovežas gāršā savvaļā piedzimst pirmais sumbrēns. Sumbrs ir ierakstīts Pasaules Sarkanajā grāmatā. Pašreiz savvaļā to ir vairāk nekā 3000. 1999.gadā WWF Latvija Liepājas rajonā pie Papes ezera ieveda 18 savvaļas zirgus. Šobrīd savvaļas zirgi jau ir kļuvuši par Papes ezera dabas simbolu. Nākamais solis Papes ezera apkārtnes dabas atjaunošanā ir savvaļas sumbru ievešana. Sākotnēji mēs esam iecerējuši sumbrus izvietot plašā aplokā. Mēs aicinām Tevi ziedot sumbru ievešanai Latvijā! Būsim pateicīgi par jebkuru Tavu atbalstu! ¨ Viena sumbra veterināro apskati var veikt par 45 latiem. ¨ Vienu informācijas stendu var izgatavot par 100 latiem. ¨ 100 m žoga sumbru aplokam var uzbūvēt par 300 latiem. ¨ Vienu sumbru ģimeni uz Latviju var atvest par 2300 latiem. ¨ Zemi vienam sumbram var nopirkt par 4500 latiem. Ikviens ziedotājs kā pateicību saņems: 1. Gandarījumu par piedalīšanos dabas atjaunošanā Latvijā; 2. Sertifikātu, kurš apliecinās Jūsu ieguldījumu sumbru ievešanā Latvijā; 3. Publicitāti mūsu izdevumos, interneta mājas lapā un informācijas stendā pie sumbru aploka (pēc vēlēšanās); 4. Bezmaksas ekskursijas pie savvaļas zirgiem un sumbriem; 5. Ziedojot 8 LVL un vairāk, Tu papildus uz gadu kļūsi par mūsu atbalstītāju kluba biedru (privātpersonas). 6. Vienu sumbru savā aizbildniecībā (sumbra krusttēva vai krustmātes apliecība), ja ziedosi 500 LVL un vairāk. Mūsu akcijā "Sumbri atgriežas!" piedalās gan organizācijas, gan privātpersonas. Jo vairāk būs mūsu atbalstītāju, jo ātrāk Latvijas dabā atgriezīsies sumbrs - viens no varenākajiem dzīvniekiem pasaulē. LATVIJAS DABAS NĀKOTNE SĀKAS ŠOBRĪD, piedalies akcijā! Ziedo, lai sumbri atgriežas! Pasaules Dabas fonds Reģ. nr. 40008067839 AS "Unibanka", Rīdzenes fil. Bankas kods: UNLALV2X Konta Nr.: 50002304077 maksājuma mērķis - "SUMBRI" Maksājuma uzdevumā lūdzam norādīt savu / organizācijas VĀRDU un ADRESI! Paldies par Tavu atbalstu! Papildu infromācija + 371-7505640 un vslaukstins@wwf.org.lv

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu