Izspiešanā apsūdzētajiem parādu piedzinējiem - cietumsodi un nosacīta brīvības atņemšana

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa piespriedusi cietumsodus un nosacītu brīvības atņemšanu organizētam grupējumam, kurā darbojās astoņi vīrieši, kuri bija apsūdzēti par izspiešanu grupā, liecina publiski pieejamais anonimizētais spriedums.

Daži no apsūdzētajiem darbojās parādu piedziņas kompānijā "Arvik".

Spriedumā norādīts, ka pieciem vīriešiem piespriestais brīvības atņemšanas laiks sakritis ar to laiku, kas jau pavadīts aizturēšanā un apcietinājumā. Savukārt trim vīriešiem piespriesta nosacīta brīvības atņemšana.

Visi notiesātie noslēdza vienošanos ar lietas prokurori.

Piespriesto sodu ilgums ir no viena gada nosacītas brīvības atņemšanas līdz diviem gadiem, vienam mēnesim un 16 dienām, kas sakrīt ar laiku, kas jau pavadīts aizturēšanā un apcietinājumā.

Policija 2015.gadā izplatīja informāciju, ka 2014.gada septembrī Kriminālpolicija kopā ar specvienību kaujiniekiem realizēja iespaidīgu aizturēšanas operāciju un aizdomās par ārvalstu uzņēmēju nolaupīšanu tika aizturētas septiņas personas. Pieciem aizturētajiem kā drošības līdzeklis tika piemērots apcietinājums, bet diviem - ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Policija pārtvēra uzbrucēju automašīnas brīdī, kad nolaupītie uzņēmēji tika transportēti. Pie uzbrucējiem tika atrasts policista formastērps, bruņuveste, traumatiskais ierocis un viltota policista apliecība.

Izmeklējot ārvalstu uzņēmēju nolaupīšanu, policistiem tapa zināms, ka nolaupīšanā bijis iesaistīts vēl viens vīrietis. Šis agrāk tiesātais līdzdalībnieks, uzzinot par pārējās organizētās grupas aizturēšanu, mērķtiecīgi slēpās no policijas. Pērn novembra sākumā policija izskaitļoja viņa atrašanās vietu un aizturēja. Vēlāk tiesa astoto organizētās grupas locekli apcietināja, ziņoja policija.

Pa to laiku policijā bija vērsušies vairāki cietušie, kas izplatītajos fotoattēlos bija atpazinuši savus pāridarītājus. Pārbaudot šo informāciju, policija ieguva pierādījumus, ka šis grupējums saistīts ar vēl vismaz četriem noziegumiem. Trīs gadījumos banda vainojama īpašuma bojāšanā un iznīcināšanā ar dedzināšanu, bet vienā gadījumā veikta naudas izspiešana.

2015.gada novembra pēdējā dienā izmeklētāji nosūtījuši kriminālprocesa materiālus par šīm piecām noziedzīgajām epizodēm.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu