PVD no apgrozības izņēmis divas tonnas siera ar mainītu derīguma termiņu (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) SIA "RVA Company" noliktavā Rīgā ārpuskārtas produktu marķējuma kontrolē konstatējis pārtikas preču - siera pārmarķēšanu, aģentūru LETA informēja PVD Sabiedrisko attiecību daļas speciāliste Anna Joffe.

Aizdomas par krāpnieciskām darbībām ar marķējumu PVD radās, veicot pārbaudes mazumtirdzniecības vietās.

Pārbaudes laikā PVD konstatēja, ka sieram šķēlēs "Radamer" kūpināts" ir pazīmes, kas liecina, ka ir noņemts oriģinālais marķējums un uzlīmēts cits marķējums, ar mainītu derīguma termiņu.

Tāpat inspektori konstatēja, ka noliktavā atrodas liels daudzums dažādu sieru, kuriem beidzies derīguma termiņš. 

Pārbaudes laikā noliktavā atradās atkritumu kaste ar noņemtu marķējumu (sieriem, kuriem beidzies derīguma termiņš), uz darba galdā atradās datumu zīmogs un šķīdums, ar kura palīdzību viegli noņemt marķējumu no iepakojuma.

Uzņēmumam SIA "RVA Company" uzdots atsaukt no tirdzniecības tikliem sieru "Radamer" kūpināts" 150 gramu iepakojumā un sieru "Radamer" ar derīguma termiņu 2018.gada 6.oktobris.

PVD uzņēmuma noliktavā par nederīgiem izplatīšanai atzinis 2000 kilogramus dažādu sieru un ir uzsācis lietvedību administratīvā pārkāpuma lietā.

"RVA Company" ir reģistrēta 2014.gadā un tās pamatkapitāls ir 2900 eiro. Kompānija pilnībā pieder Armēnijas pilsonei Asmikai Karapetjanai.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu