Mazās vīna darītavas varēs ražot vīnu tikai no vietējiem produktiem (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere / LETA

Latvijā mazās vīna darītavas turpmāk vīnu varēs ražot tikai no vietējos dārzos, dravās vai savvaļā iegūtiem augu produktiem, paredz Saeimā otrajā lasījumā atbalstītie grozījumi Alkoholisko dzērienu aprites likumā.

Deputāts Armands Krauze (ZZS), skaidrojot attiecīgā priekšlikuma mērķi, norādīja, ka pašreizējais regulējums mazajām alkoholisko dzērienu darītavām ļauj nomāt vai patapināt zemi ārvalstīs un no iegūtās produkcijas izgatavot alkoholiskos dzērienus Latvijā, taču piedāvātais priekšlikums nodrošinās, ka ražošanā izmanto tikai Latvijā audzētas izejvielas.

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētājs Romāns Naudiņš (VL-TB/LNNK) skaidroja, ka līdz šim komersanti nereti augļus un ogas ieveda no ārvalstīm un no tiem ražotus vīnus uzdeva par Latvijā ražotiem no vietējām izejvielām.

Grozījumi likumā novērsīs šādas negodīgas situācijas, viņš sacīja.

Tāpat deputāti atbalstīja Finanšu ministrijas parlamentārā sekretāra Edgara Putras rosināto priekšlikumu saistībā ar administratīvo pārkāpumu procesu, ka par alkoholisko dzērienu realizēšanu, kā arī prasību attiecībā uz iepakojumu neievērošanu piemēros brīdinājumu vai naudas sodu fiziskajām personām līdz 140 naudas soda vienībām jeb 700 eiro, bet juridiskajām personām - līdz 1420 naudas soda vienībām jeb 7100 eiro.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu